Preview: Watford – Everton

01/02/2020 6 Od Javor

Po volném víkendu zpět do práce. Ve Wafordu nás čeká utkání proti nejhoršímu útoku soutěže.

Je mi jasné, že fanda Evertonu potřeboval po závěru mače proti Newcastlu čas na odpočinek a nabrání dechu. Možná proběhly i nějaké ty infarkty, určitě letěly předměty z okna. Nepochybně také nadávání hráčům do neschopných. Ale to je blízká minulost, nyní je třeba začít vyhrávat. Páté místo je před námi pouze o čtyři body. A postupuje se z něj do Evropské ligy (když už to letos nevyšlo z pohárů).

Na Vicarage Road nás přivítají místní, kteří disponují kádrem s dvěma bývalými hráči Evertonu (Deulofeu a Cleverley). Především ale hrozí sestup. Tragické výkony vyústily již ve dva vyhazovy. Po špatném startu se pakoval manažer Javi Gracía, kterého vystřídal Quique Sánchez Flores, což byl Gracíův předchůdce. Současným manažerem je Nigel Pearson, který je na téhle pozici od 6. prosince a smlouvu má do konce sezóny. A kde tlačí Watford bota? V útoku. 21 branek ve 24 zápasech je velký špatný, a tak se není co divit, že Watford je na předposlední pozici. Ale třeba West Ham (čerstvě posílený o největší hvězdu české ligy Tomáše Součka, byť pouze na hostování) by se momentálně zachránil jen kvůli lepšímu skóre.

Na formu si stěžovat nemohou. V posledním kole sice prohráli ve Villa Parku (první porážka v lize za sedm kol), ale předtím získali Deulofeu a spol. 10 bodů ze 12 možných. Pearson zkrátka odvádí dobrou práci. Trochu ostudou tak zůstává vypadnutí z Anglického poháru na hřišti třetiligového Tranmere. Po zranění přitahovače stehenního svalu se vrací Welbeck, určitě bude nominován k zápasu. Nehrál od října. Dalším navrátilcem do sestavy je Hughes. Chybět naopak budou Sarr a Femenía. Absentovat bude i Cleverley, ač ten se po zranění již vrátil k tréninku.

I Everton hlási dobré zprávy. Iwobi, Richarlison a Sigurdsson již vyléčili svá zranění a jsou k dispozici. Do tréninku se také zapojil Gomes a manažer Ancelotti odhadl, že by mohl být za tři týdny k dispozici pro utkání na Arsenalu. Příští týden proti Crystal Palace tedy ještě nenastoupí, pak má Everton (stejně jako půlka ligy) zimní pauzu. Ale aby se to vyrovnalo, tak mám špatnou zprávu ohledně Gbamina. Při léčbě svého zranění (kvadriceps) utrpěl komplikace a musí se to řešit další operací. Naděje, že zasáhne do hry ještě před koncem sezóny? Ta tu podle Ancelottiho je.

Co: Watford FC – Everton FC, 25. kolo Premier League
Kdy: 1. 2. 2020 od 16:00
TV: Ne, ani záznam
Kde: Vicarage Road, Watford
Rozhodčí: Craig Pawson –  Lee Betts, Richard West Čtvrtý rozhodčí: Keith Stroud
Videorozhodčí: Jonathan Moss Asistent videorozhodčího: Dan Cook