Prodloužil také Calvert-Lewin

06/03/2020 1 Od Riči

Krátce po Masonovi Holgateovi stvrdila svou budoucnost v Evertonu další letošní mladá kometa. Také Dominic Calvert-Lewin prodloužil kontrakt do léta 2025.

22letý útočník přestoupil na Goodison Park v roce 2016 ze Sheffieldu United za 1,5 milionu liber a v modrém dresu odehrál již přes stovku zápasů.

Aktuálně – po letech tvrdé práce a nabírání zkušeností se seniorským fotbalem – prožívá nejlepší období své kariéry. Pod taktovkou manažera Carla Ancelottiho, který byl jmenován do funkce manažera Evertonu před vánočními svátky, se objevil v základní sestavě ve všech deseti ligových kolech, v nichž vstřelil osm branek, nejvíce z celé ligy.

Suma sumárum zaznamenal v probíhající sezóně už 15 soutěžních branek (z toho 13 ligových) a nejenže je nejlepším střelcem Toffees, ale rovněž dávno vylepšil své sezónní maximum, jež stanovil loňskými osmi góly.

Calvert-Lewin podpisem smlouvy prodloužil kontrakt o dva roky a v bezprostředním rozhovoru pro klubovou televizi neskrýval radost: „Je to pro mě velký den. Od začátku angažmá v Evertonu prožívám skvělé časy a s netrpělivostí vyhlížím každý nový den.

Od prosincovému obratu k lepšímu máme fantastickou atmosféru v týmu. Nabyli jsme ztracené sebevědomí a opět si troufáme v konfrontaci se špičkovými mužstvy. S Carlem jako vrchním velitelem je jednoduše snaží věřit ambiciózním plánům klubu.

Chceme hrát evropské poháry, být ve společnosti těch nejlepších a rovněž se pokusit vyhrávat trofeje.

Po osobní stránce bych rád udělal další krok vpřed. Stát se evertonským číslem devět představuje obrovskou motivaci, snad jsem již naznačil svými výkony, že mohu dostát vysokým očekáváním. Na druhou stranu jsem si dobře vědom, o kolik se ještě musím zlepšit, a kde je můj potenciál.

Celkově jsem ale momentálně velmi spokojen, miluji hrát za Everton.“

Vynese ho jeho současná fazona na letní mistrovství Evropy v barvách Anglie?