Norwich City – Everton 0:1

26/06/2020 1 Od Javor

Splněná povinnost ve velkém vedru na hřišti posledního.

Everton opět nastoupil se dvěma brankáři na lavičce, posazen byl Gordon, jehož na pravém křídle vystřídal tentokrát staženější Richarlison. V dresu domácích nastoupil od začátku slovenský záložník Ondrej Duda.

Toho právě na začátku zápasu fauloval Davies, ale sám faulovaný přetáhl centr. Úvodní čtvrthodina byla dost dietní, tu druhou začal dobrý skluz Keana na Drmiće. A na konci první dvacetiminutovky se domácí málem dostali do vedení. Hernández prošel až k velkému vápnu a jeho zblokovanou střelu vyrážel na roh Pickford s problémy. Ten odhlavičkoval Davies bez problému pryč. Richarlison byl aktivní, Duda pálil z dobré pozice z trestňáku do zdi, útok domácích podporoval dobře Drmić. Ale nezajímavá půle skončila 0:0 zaslouženě, přičemž Davies může být rád, že neviděl žlutou za faul na McLeana.

A právě místo něj odehrál druhou půli Sigurdsson. Když nevyužil dobrou šanci z volného přímého kopu Norwich, tak udeřil Everton. Jak? Jednoduše – Digne poslal míč z rohového kopu na přední tyč a Michael Keane míč hlavičkou ke vzdálenější tyči – 0:1!  Repete stejné dvojice o tři minuty později úspěchem neskončilo, míč odhlavičkoval Klose. Následně přežil Everton konzultaci s videorozhodčím  po kontaktu McLeana s Dignem ve velkém vápně Evertonu – penalta nařízena nebyla. O něco později ale byl málem vlastní gól – po trestňáku Buendíy zleva proskákal míč těsně vedle tyče po zásahu Gomese. Hosté přežili bez zranění i srážku Pickforda s Holgatem, zato Kean dostal žlutou kartu asi po 20 sekundách pobytu na hřišti. A když si Pickford došel v klidu pro několik centrů, tak ani nebyly v záběru utkání obavy. Ještě v nastaveném čase poslal trestný kop nad břevno Digne.

Leicester a Tottenham nás prověří dobře. Také nám výkony proti nim řeknou o současné výkonnosti Evertonu mnohem více.

(foto zdroj: Kirsty Wigglesworth / Pool)


Sestřih: Everton TV

Muž zápasu: Michael Keane (Sky / PL)

Branka: 55. Keane (Digne)

Žlutá karta: 82. Kean

Norwich City FC: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – McLean, Tettey – Rupp (71. Buendía), Duda (71. Pukki), Hernández (80. Idah) – Drmić

Everton FC: Pickford – Coleman, Keane, Holgate, Digne – Iwobi (90. Gordon), Davies (46. Sigurdsson), Gomes, Bernard (87. Baines) – Richarlison (79. Kean), Calvert-Lewin

Rozhodčí: Andrew Madley

Diváci: bez diváků, Carrow Road (Norwich)