Preview: Tottenham Hotspur – Everton

06/07/2020 1 Od Javor

Když Everton porazil naposledy Tottenham, tak se psal prosinec roku 2012 , manažery byli Moyes a Villas-Boas a vítěznou branku vstřelil v nastaveném čase Jelavić. Dávno již tomu…

To bylo na Goodison Parku, přičemž Pienaar srovnával v 90. minutě. A kdy naposledy vyhrál Everton na Tottenhamu? To musíme další čtyři roky zpátky, do listopadu roku 2008, kdy dovoz všech tří bodů zajistil vlastní brankou Čorluka. To bylo třetí ligové vítězství ve třech letech na White Hart Lane. Od té doby čtyři body za čtyři remízy = je celkem jasné, že Spurs vidí Everton rádi nejen doma.

Tottenham je na tom rozpačitě, bilance po opětovném začátku ligy je 1-1-1 a s průběžným desátým místem určitě spokojenost nepanuje. Oba týmy sezonu již jen dohrávají, o úspěchu v letošním Anglickém poháru mohou maximálně tak snít. V posledním kole prohráli na Sheffieldu United 1:3 a manažer Mourinho neskrýval zklamání z výkonu svých svěřenců. A co řekl na předzápasové tiskové konferenci k samotnému Evertonu? „Daří se jim. Dvakrát vyhráli a remizovali, takže mají sedm bodů ze tří zápasů. Hrají o Evropskou ligu. (…) Považuji je za tým na vysoké úrovni. Pro nás to bude těžký zápas.“ A výslovně pochválil Ancelottiho, což je od něj hezké. Má štěstí, že má velmi zdravý tým – jediný otazník visí nad účastí Alliho, který si v sobotu ráno stěžoval na přitahovač stehenního svalu. K dispozici ale nebudou Foyth (meniskus) a Tanganga (záda).

Jak jsou na tom zdravotně hosté? Richarlison sice kvůli kotníku nedohrál utkání proti Leicesteru, ale je v pořádku a lze důvodně očekávat jeho nasazení do základní sestavy. Uzdravil se i obránce Sidibé, samozřejmě budou chybět dlouhodobě zranění Delph a Gbamin, utkání nestihne ani Walcott, ale ten by měl tenhle týden začít s tréninkem, takže by mohl být na lavičce proti Aston Ville.

Co: Tottenham Hotspur FC – Everton FC, 33. kolo Premier League

Kdy: 6. 7. 2020 od 21:00

TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport

Rozhodčí: Graham Scott – Mark Scholes, Derek Eaton Čtvrtý rozhodčí: Tim Robinson

Videorozhodčí: Kevin Friend Asistent videorozhodčího: Andy Garratt Náhradní rozhodčí: Robert Hyde