Wolverhampton Wanderers – Everton 3:0

12/07/2020 9 Od Javor

Zasloužená prohra po velmi špatném výkonu.

Trochu překvapivě se do základní sestavy vrátil Walcott, nasazení Bainese nalevo se také nečekalo. Spárování Sigurdssona s Daviesem ve středu zálohy taky nadzvedlo obočí fandů, přičemž Gordon opět hrál na jejím kraji.

První šanci měli domácí, na kolmici si naběhl Podence, ale Keane ho vytlačil z úhlu a Pickford nataženou vzdálenější rukou míč pokryl. Za Everton odpověděl střelou z většího úhlu po podobné akci Calvert-Lewin, se stejným výsledkem. Následně se ke střele dostal domácí Doherty, ale během střely uklouzl a netrefil branku. Následně byla zblokována střela Gordona, která se odrazila k Walcottovi, ale tomu se nepovedl centr. Postupem času ale domácí začali přebírat aktivitu. Přihrávku Podenceho na Neta zhatil vynikajícím zákrokem Digne, jinak by Neto byl sám před brankářem. Dalšími střelami hrozili Podence a Jiménez, naštěstí bez gólu. Následně se nenapadaný při vlastní kličce na šesti metrech od branky zranil Mina – zjevně nezná ten axiom, že se ve vlastním velkém vápně přešlapovačky nedělají. Kolumbijského kulhajícího stopera nahradil Coleman. Oboustrannou nudu rozčísla až penalta v nastaveném čase prvního poločasu. Noha Digneho se dostala mezi nohy Podenceho a rozhodčí jejich kontakt na hraně velkého vápna posoudil jako faul francouzského obránce, nutno říci, že byl. Jiménez poslal míč doprava a Pickford skočil doleva – 1:0.

Wolves hned z prvního útoku druhého poločasu skórovali – centr Neta zprava z trestňáku umístil hlavou do sítě Dendoncker – 2:0. To již byl na hřišti mladík Branthwaite, když vystřídal veterána Bainese. A právě Branthwaite byl ten, který hlídal střelce branky. Wolves si v klidu hlídali vedení a míč a když chtěli, tak zahrozili. Frustraci symoblizoval faul Keana na Jiméneze, za který dostal žlutou kartu. Navíc o chvilku později domácí nezvýšili pouze o centimetry – skvěle hrající ligový debutant Podence zakombinoval s Jiménezem a Pickford chytil míč snad tři centimetry před přejitím brankové čáry. Další šanci chytil opět Pickford, když Nevesův nákop našel Jotu, jehož náběh nezachytil Coleman, ale domácí hráč neprostřelil brankáře. Jím vyražený míč se dostal k Jimenézovi, ale ten výrazně přestřelil. Následně si to Pickford a Coleman vyříkávali hodně zblízka a ne zrovna v klidu. Po neproměněné křížné střele Digneho ve slušné šanci zvýšili domácí vedení. Dlouhou přihrávku Nevese zpracoval Jota na prsa a druhým dotekem vymetl pavučinu v dolním rohu branky, napodruhé již tedy uspěl – 3:0. Nutno napsati, že již za stavu 2:0 se Everton směrem dopředu osměloval, aktivní byl Digne, ale nic z toho. Další nebezpečný útok Wolverhamptonu skončil střelou do břevna. Dlouhá přihrávka brankáře Patricia našla vlevo rozběhnutého Jotu, ten si všiml před prázdnou brankou zcela volného Traorého, ale jeho volej se od horní části břevna odrazil mimo.

Zasloužené vítězství domácích mělo být ještě vyšší, je celkem zjevné, že někteří hráči Evertonu už jen dohrávají sezónu a raději by se viděli na dovolené. Ale to dohrání sezóny se ctí se nedaří…

Branky: 45.+2. Jiménez z penalty, 46Dendoncker, 74. Jota

Karty: 19. Digne, 58. Keane

Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady, Saïss – Doherty, Neves, Dendoncker, J. Castro – Neto (56. Jota), Jiménez (78. Moutinho), Podence (70. Traoré)

Everton FC: Pickford – Digne, Mina (31. Coleman), M. Keane, Baines (46. Branthwaite) – Walcott (Bernard), Davies, Sigurdsson, Gordon (56. Iwobi) – Calvert-Lewin, Richarlison (63. Kean)

Rozhodčí: Anthony Taylor

Bez diváků

(foto zdroj: The Scottish Sun)