První posilou je brazilský záložník Allan

05/09/2020 2 Od Javor

Není tajemstvím, že Everton potřebuje výrazně posílit střed zálohy. A tak přilétla z Itálie první vlaštovka.

Brazilský záložník Allan zatoužil opět poslouchat pokyny Carla Ancelottiho a po pěti letech ve městě pod Vesuvem přestoupil k Toffees. „Silnou stránkou mojí hry je bránění, chci vyhrát každý souboj. Už jako dítě jsem byl velmi soutěživý, vždy jsem chtěl vyhrát. Doufám, že si získám fanoušky svými výkony. Život fobalisty je o vyhrávání pohárů, doufám, že v Evertonu nějaké vyhrajeme. S plány, které tady jsou, bychom mohli a měli něco vyhrát a dostat se do evropských pohárů, to je velmi důležité.“

Allan byl s Neapolí třikrát druhý v lize, vždy za Juventusem Turín. V minulé sezóně se těšil z vítězství v Italském poháru. Od roku 2018 je součástí brazilské reprezentace, kde se poznal se svým novým klubovým spoluhráčem Richarlisonem.  „Když jsme v reprezentaci, tak se spolu hodně bavíme. Během vyjednávání přestupu do Evertonu (hrajeme na mobilu stejnou hru) se mě stále ptal. ‚Kdy přijdeš? Potřebujeme tě tu, přijď‘.“ Brazilský záložník nijak netají, že jedním z hlavních důvodů přestupu byla osoba manažera Ancelottiho. „Klub má bohatou historii, trénuje ho Ancelotti.. Když se ozve Everton, tak nepřemýšlíte dvakrát.“ Allan je primárně agresivní defenzivní záložník, hrává především pozici číslo 8, ale umí zaskočit i na kraji obrany. Skluzy, rozehrávka, nedává nikomu nic zadarmo – na tom staví svoji hru.

Ještě stručně k fotbalové karíéře – rodák z Ria de Janeira hrál za tamní tým Madureira. Tam si ho všiml tým z Uruguaye, Deportivo Maldonado. Ten ho poslal na hostování do již slavnějšího týmu z jeho rodiště – Allan odehrál jednu sezónu, kdy ve Vasco de Gama hostoval – a po ní přestoupil natrvalo. Za Deportivo Maldonado neodehrál ani zápas.. V roce 2012 následoval přestup do Evropy, koupilo ho Udine. Tomu pomohl v postupu do Serie A. Postupem času tenhle tým přerostl, zájem byl v Německu a i v Arsenalu, nakonec zvolil zůstání v Itálii a hraní za SSC Neapol.

Klub zaplatil za Allana 22 milionů liber a hráč podepsal smlouvu na tři roky. Bude nosit číslo 6, které na svých zádech měly takové klubové legendy jako Peter Reid, Mikel Arteta či Phil Jagielka.

(fotozdroj: Everton FC)