Preview: Crystal Palace – Everton

25/09/2020 5 Od Riči

Everton poprvé od sezóny 1978/79 zahájil nový ročník čtyřmi soutěžními výhrami, vyzyvatelé ze Selhurst Parku se ale rovněž pyšní perfektním startem do nové kampaně Premier League.

Toffees začali sezónu až nezvykle dobře, při chutí jsou zejména ofenzivní hráči, kteří jenom v posledních dvou zápasech nastříleli deset branek. Na druhou stranu při výhrách v poměru 5:2 v lize s West Bromem a v poháru s Fleetwoodem nelze ignorovat chyby v defenzivě, zvláště varovný byl hlavně středeční výkon brankáře Jordana Pickforda. Carlo Ancelotti ovšem svou jedničku veřejně podpořil a vyloučil možnost angažování nové konkurence mezi tři tyče.

Italský manažer nicméně připustil snahu získat nového středního obránce, momentálně má totiž při několikatýdenních absencích Holgatea a Branthwaitea k dispozici pouze dva zdravé stopery.

V prvních dvou ligových kolech nastoupil Everton v nezměněné sestavě a velké rošády nelze očekávat ani v sobotu v Londýně, třebaže v Ligovém poháru se zaskvělo několik jmen. Ancelotti ale nejspíše hráče z lavičky nasadí do základní sestavy až ve středu v pohárovém souboji s Hammers.

Pozitivní zprávou je, že Everton nehlásí žádná nová zranění. Na předzápasovém tréninku se dokonce objevil útočník Cenk Tosun, který si na jaře přetrhl přední zkřížený kolenní vaz. Od zápasové nominace ho ale bude dělit ještě pár týdnů. První utkání od února odehrál ve středu s Fleetwoodem Fabian Delph. Podle slov manažera avšak ještě není připravený na náročnější tempo Premier League, takže o víkendu bude pracovat na Finch Farm.

Wilfried Zaha. Spojoval se za poslední roky nějaký jiný hráč častěji s přestupem do Evertonu? Nehledě na novinářské spekulace, rodák z Pobřeží Slonoviny zahájil sezónu u Eagles s kapitánskou páskou a po slabším loňském ročníku předvádí skvělé výkony. Jako útočník v rozestavení 4-4-2 se těší z volnosti a v úvodních dvou kolech třemi góly notně pomohl k výhrám nad Southamptonem a Manchesterem United.

Zkušený lišák Roy Hodgson sází na sehranost svých svěřenců, mužstvu tak příliš neuškodila krátká letní příprava, během níž doplnil stárnoucí kádr mladý útočný talent Eberechi Eze z druholigového QPR.

A i když Eagles vypadli před týdnem a půl z Ligového poháru po souboji s Bournemouthem, na Everton, kterého v lize neporazili už 11 utkání v řadě, si věří. Forma obou mužstev slibuje zajímavé střetnutí.

Co: Crystal Palace FC – Everton FC, 3. kolo Premier League
Kdy: 26. 09. 2020 od 16:00 SEČ
Kde: Selhurst Park, Londýn (kapacita: 25 486)
Hlavní rozhodčí: Kevin Friend
VAR rozhodčí: Anthony Taylor
Živý přenos Premier Sport: Ano, od 15:55