Preview: Everton – Chelsea

12/12/2020 19 Od Javor

Vánoce již více než týden běží, takže je tu nabitý fotbalový program – a těžcí soupeři.

Goodison Park dnes večer navštíví třetí tým tabulky. Když Chelsea naposledy prohrála, tak byl konec září a bylo to v Ligovém poháru proti Tottenhamu. Jinak? Prohra s Bayernem v Superpoháru, jedna v lize – a to je vše. Momentálně mají spolu právě se Spurs nejlepší formu v lize, což dokazuje právě 13 bodů z posledních 15 možných. Psychické rozložení vystihují slova Zdeňka Svěráka v písni Láďa jede lodí – „Tam v podpalubí topič přikládá, na lodi je skvělá nálada.“ Tu doložil i bezproblémový postup ze základní skupiny LM do osmifinále, přičemž v šesti zápasech inkasovala obrana Chelsea pouhé dvě branky.

To Everton připomíná maratonce, který vyběhl sprintem a po přepáleném startu mu dochází dech. Za poslední dva měsíce porazil jen Fulham a odpovídá tomu i pozice v tabulce, tam jsou Karamelky deváté. Je to částečně dané i marodkou v obraně, kdy z důvodů různých zranění chybí Coleman, Delph, Digne a Gbamin, náhradní pravý obránce Kenny také není ještě úplně zdravý. Dobrou zprávou je, že Coleman již začal trénovat a měl by být k dispozici ve středu proti Leicesteru. Dalším absentéČrem v dresu domácích pro dnešní zápas je Rodríguez, kterého nepustí do hry drobné zranění lýtka. Hostům bude chybět dvojice Hudson-Odoi a Zijech, oba nepustí do hry zraněný přitahovač stehenního svalu.

Trochu optimismu do žil vlévá fakt, že poslední dva zápasy doma Everton nad Chelsea vyhrál. A hat-trick je pěkné slovo. Mohl by učitel tentokrát porazit žáka..

Co: Everton FC – Chelsea FC, 12. kolo Premier League
Kdy: 12. 12. 2020 od 21:00
Kde: Goodison Park
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Rozhodčí: Jonathan Moss – Marc Perry, Dan Robathan Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason
Videorozhodčí: Andre Marriner Asistent videorozhodčího: Andy Halliday