FA Cup Preview: Everton – Rotherham United

08/01/2021 5 Od Javor

Začíná fáze Anglického poháru, kdy do hry vstupují kluby nejvyšší soutěže. Everton má před sebou zápas, kdy dostanou šanci hráči širšího kádru – a čeká se povinné vítězství.

Los byl ke Karamelkám celkem milostiv – začínají doma se soupeřem z předposledního místa druhé ligy. Navíc je třeba napravit prohru z posledního zápasu. To Rotherham má jiné starosti – priorita téhle sezóny je zcela jednoznačně odvrácení sestupu, byť mají kvůli koronaviru odložené dva zápasy. Budou mít s tím hodně práce, navíc příští týden hrají na hřišti tabulkového souseda v Derby, které momentálně vede Wayne Rooney. Nabízí se tak spekulace, že by zítřejší zápas nemusel být pro hosty prioritou…

Manažer Ancelotti na tiskové konferenci již ohlásil, kdo zítra bude a kdo nebude. V základní sestavě se po měsíci objeví Rodríguez, stejně jako Iwobi, po rychlém zotavení je k dispozici i levý obránce Digne – osobně si myslím, že začne na lavičce. Někteří hráči dostanou volno – hrát nebudou Calvert-Lewin, Pickford, Richarlison a Kenny. Godfrey si vyzkouší  svou nejobvyklejší roli, tedy stopera a na hrotu začne Tosun, stejně jako dnešní oslavenec Olsen v brance. Když už jsem u narozenin – další, který se narodil dnes, je Allan (ten má navíc kulatiny), ale kvůli zranění hrát nebude, stejně jako Delph. A koronavirová pandemie opět uzavřela ochozy.

Co: Everton FC – Rotherham United FC, 3. kolo Anglického poháru
Kdy: 9. 1. 2021 od 13:00
TV: Přímý přenos na stanici Digi sport 1
Rozhodčí: Stuart Atwell – James Mainwaring, Wade Smith Čtvrtý rozhodčí: Jeremy Simpson
Videorozhodčí: Paul Tierney Čtvrtý videorozhodčí: Andrew Halliday