Wolverhampton Wanderers – Everton 1:2

12/01/2021 23 Od Riči

Everton v improvizované sestavě vydoloval tři cenné body z Molineux Stadium a v tabulce se opět přiblížil ligové špičce.

Kvůli absenci útočné opory Calverta-Lewina a nedostatečné kondici Richarlisona, který po svalovém zranění usedl na lavičku náhradníků, sáhl Carlo Ancelotti k improvizovanému rozestavení 4-4-2, kdy obranou řadu tvořili čtyři stopeři, levý bek Digne hrál na křídle a v útoku se kreativně motalo duo ofenzivních záložníků James-Sigurdsson.

Překvapivý mišmaš zafungoval již v šesté minutě. James přenesl hru na levou stranu, odkud Digne poslal z prvního doteku centr do vápna, jenž volejem uklidil do brány Iwobi – 0:1. Pěkná akce a první Nigerijcova ligová trefa po roce a půl.

Vedení Toffees ale vydrželo pouhých osm minut. Rayan Aït Nouri se prohnal v šestnáctce kolem Doucourého a jeho centr uklidil do sítě Rúben Neves – 1:1. Rovněž pěkná akce.

Domácí vyrovnání povzbudilo a po další kombinaci musel Pickford zasahovat proti Silvovu zakončení. Toffees naštěstí převahu domácích poměrně záhy uťali nadějnou šancí, škoda jen, že Iwobi v dobré pozici po Jamesově vysunutí střílel pouze do prostoru připraveného brankáře Patrícia.

Do konce prvního poločasu se vesměs hrála vyrovnaná partie bez větších příležitostí.

Nahánění míče bez výraznějšího ohrožení jedné, či druhé brány nakonec vydrželo oběma účastníkům až do 70. minuty. To se svou typickou ranou z dálky prezentoval Ruben Neves, k senzačnímu gólu ale chyběl nějaký ten metřík.

V 77. minutě, kdy už byl na hřišti Richarlison, zůstali hráči Evertonu ve vápně po rohovém kopu, čehož využil střídající Gomes, který ideálním centrem naservíroval hlavičkujícímu Keanovi gólovou nabídku – 1:2.

Wolves pochopitelně chvátali za druhým vyrovnáním, třebaže kvalita jejich ofenzivy výrazně trpěla absencí zraněných es Podenceho a Jimeneze. V 86. minutě otřel Neves svou dělovku z přímého kopu o tyč a Blues jen vydechli úlevou. Následně do závěrečného hvizdu už ale udrželi soupeře na uzdě a připsali si šestou venkovní výhru letošní ligové sezóny.

Branky: 14. Rúben Neves – 6. Alex Iwobi, 77. Michael Keane

ŽK: 89. Nélson Semedo, 90+5. Ki-Jana Hoever – 50. Abdoulaye Doucouré, 69. Mason Holgate

Wolverhampton Wanderers: Rui Patrício, Nélson Semedo, Conor Coady, Rayan Aït Nouri, Romain Saïss, Leander Dendoncker, Rúben Neves, João Moutinho (86. Vítor Ferreira), Morgan Gibbs-White (64. Ki-Jana Hoever), Pedro Neto, Fábio Silva (78. Patrick Cutrone)

Everton: Jordan Pickford, Yerry Mina, Michael Keane, Ben Godfrey, Mason Holgate, Lucas Digne, Abdoulaye Doucouré, Tom Davies (64. André Gomes), James Rodríguez (86. Séamus Coleman), Gylfi Sigurdsson (76. Richarlison), Alex Iwobi

Rozhodčí: Martin Atkinson

Bez diváků