Preview: Wolverhampton Wanderers – Everton

12/01/2021 10 Od Fip

„I’m running with the wolves tonight!“ aneb „kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti“. A my to dnes večer chceme přežít, okolnosti ale nejsou zcela nepříznivé.

Na úvod jsem si vypůjčil jednu z písniček z posledního filmu z dílny Tomma Moore. Našly by si i ostřejší verše, jako když dav skanduje „Kill, kill, kill the wolf!“. Ale však víte, naše smečka přišla o dva alfa samce. Jak bez nich budeme kousat? Jinak, vřele doporučuji. Myslím ten animák – The Wolfwalkers.

Nevím jak vás, ale zpráva o tom, že do úterního zápasu ve Wolverhamptonu nezasáhne nejlepší střelec týmu DCL, přišla jako rána z čistého nebe. Navrch nebude dost možná ani Richarlison. Nutno přiznat, že při té letošní marodce už člověka napadlo, co by, kdyby. Ale liga nepočká. Tedy zatím ne.

I přes množící se případy šířící se pandemie mezi hráči EPL běží dál. Jak tedy říká Carlo, budeme muset hru uzpůsobit tomu, kdo vede naše šiky. A ano, zdá se, že smečku povede šedý vlk Cenk Tosun. Nebo to bylo omylem? Lze si vůbec přát, aby takový „naivka“ stal naším spasitelem?

Jedno se ale Turkovi musí nechat, střelecké kopačky ve skříňce našel. Byť jsme si o víkendu v FA Cupu museli zase jednou vytrpět pořádnou porci masochismu, potence našeho útočníka byla tentokrát v pořádku. Tosun ale nezvládne dělat Dominicovu práci (to nezvládne nikdo), takže se tým nebude moci spoléhat, že vepředu míč podržíme. Podle všeho se ale uzdravil Lucas Digne, připraven by měl být i James Rodriguez, Cenk by nemusel zůstat jako kůl v plotě.

Dá se čekat, že Midlands chystají mrazivý večer. Mě by zahřálo, kdyby se zkusila jedna věc. V poháru přišel do druhé půle na křídlo Niels Nkounkou a vedl si celkem dobře. Pokud by opravdu brazilský útočník nemohl nastoupit, dynamika mladého Francouze by se hodila. Jen říkám. Myslím si, že chlapec by se líp zahřál na lajně než na lavičce. Ale co já vím.

Ze soupeřova tábora

Po výborných výsledcích minulých sezón se od skvadry Nuna Espirita Santa čekalo asi trochu víc. Ale po odchodu Joty a zejména vážném zranění lebky Raula Jimeneze se Vlkům nedaří tolik. Tabulka je ale vyrovnaná a výkyvy se nikomu nevyhnuly, takže se to ještě může zlomit. Ale není nutné někam spěchat. Brankostroj se zadrhl, pro zranění navíc chybí Daniel Podence. V ofenzívě Wanderers tak dostává kopec příležitostí rekordní posila – osmnáctiletý Fabio Silva.

Poslední zápas proti Brightonu se Vlci zakousli do soupeře třikrát, takže se nesmí podceňovat. Chybět bude kromě uvedených Jonny Castro a Fernando Marcal. Zásoba Portugalců se i tak zdá nevyčerpatelná, zkouška to bude nadmíru těžká. Ve formě se zdá hlavně Adama Traoré, zastavení tohoto monstra na pravém křídle bude jedna z klíčových bitev.

Střípky minulosti

  • Wolves jsou bez výhry utkání. Navíc už deset zápasů neudrželi čisté konto. Nám tohle zrovna jde.
  • Everton usiluje o 400. výhru v EPL. Před námi se to povedlo 6 mančaftům.
  • Taky by se nám mohla po 12 letech podařit třetí venkovní výhra s čistým kontem v řadě.
  • Letos se nám venku daří více než doma, domů jsme z cest přivezli 3 body už pětkrát z 8 pokusů.
  • Na Molineux jsme vyhráli jen jeden zápas ze 7 posledních (ostatní R 3, P3). V roce 2011 se o výprask 3:0 postarali Beckford, Neville a Biljaletdinov.
  • Poslední zápas skončil naopak, prohrou 3:0, ze střelců zůstal Wolves už jen Dendoncker.

Co: Wolverhampton Wanderers – Everton FC, 18. kolo Premier League
Kdy: úterý 12. 1. 2021 od 21:15
TV: Nic, ani záznam
Kde: Molineux Stadium, Waterloo Rd, Wolverhampton, WV1 4QR
Rozhodčí: Martin Atkinson Asistenti: Adam Nunn, Nick Hopton Čtvrtý rozhodčí: David Coote
VAR: Jonathan Moss Asistent VAR: Peter Kirkup