Manchester United – Everton 3:3

07/02/2021 22 Od Javor

Skvělý druhý poločas zajistil cenný bod.

Lépe začali domácí, Cavani poslal míč nad břevno již ve 2. minutě. Hosté odpověděli centrem Calverta-Lewina, ale Richarlisona nenašel a byl z toho kop od branky. Před prvním gólem utkání stojí za zmínku hlavička Pogby, ale Doucouré si s odkopem věděl rady. Greenwoodovo sólo bylo varování, ale jeho zakončení mělo blíže k rohovému praporku než k trefení zařízení.

Jenže Everton se nepoučil, takže inkasoval. Rashford a Fernandes vpravo zakombinovali, na centr prvního jmenovaného si naběhl Cavani a míč poslal hlavou ke vzdálenější tyči – 1:0! Domácí pokračovali v náporu bez šancí, před koncem prvního poločasu ale po špatném došlápnutí nedohrál Pogba. Chybu Lindelöfa zkoušel potrestat (a de Geu překvapit) Richarlison, netrefil branku.

A tak Old Trafford viděl gól do šatny. Velmi dobře hrající Fernandes nechal vykoupat špatně stínujícího Daviese a z místa poslal míč pod břevno – 2:0! Poslední akcí prvního poločasu byla střela Calverta-Lewina po přihrávce Holgata, ale zakončení bylo těsně vedle a navíc z ofsajdu.

A branky padaly i na začátku druhého polčasu – navíc do té správné sítě. Ještě předtím ale musel zakročit Olsen proti utěšené střele Fernandese. Davies hezkou přihrávkou vysunul Calverta-Lewina, jeho centr vyrazil de Gea téměř přímo před Doucourého, který se zakončením ze čtyř metrů neměl problém – 2:1!

O tři minuty bylo ještě veseleji. Centr kapitána Digneho zprava vyrazil de Gea pouze do strany, kam si pro míč zaběhl Doucouré. Když viděl ve vápně volného Rodrígueze, tak bylo jasné, že přihraje. Kolumbijský záložník si jedním dotykem pumlíč zpracoval a druhým ho poslal přesně k tyči – vyrovnáno, přátelé! Domácí měli opět tlak, Olsen musel zakročit proti střele Shawa a zejména ráně Rashforda, kterého pěkně našel Cavani.

Pak se Manchester United opět dostal do vedení. Holgate nešikovně fauloval Shawa, který se postavil k rozehrávce Jeho centr našel mezi několika obránci hlavu McTominaye. Olsen na brankové čáře podklouzl a míč skončil u levé tyče – 3:2! Další branku chtěl vsítit Fernandes, ale dvakrát přestřelil. A tak se v úplném závěru osmělil Eveton. Střela Digneho lízla tyč z vnější strany, Calvert-Lewin vymyslel šanci pro Richarlisona, ale brazilské křídlo netrefilo zařízení. A v nastaveném čase udělal taktickou chybu manažer domácích Solskjær.

Poslal na hřiště nerozehraného Tuanzebeho, který prakticky hned fauloval střídajícího Kinga. Na trestňák šel do vápna i brankář Olsen, centr Digneho prodloužil Keane ke Calvertovi-Lewinovi, jehož zpracování bylo všelijaké, ale druhým dotekem poslal míč za vybíhajícího de Geu a domácí do kolen – 3:3!

Muž zápasu

Solidní bránění, dopředu 1+1. Doucouré byl skoro u všeho a tentokrát byl i produktivní, proto je on mužem zápasu.

Branky: 24. Cavani, 45. Fernandes, 70. McTominay – 49. Doucouré, 52. Rodríguez , 90+5. Calvert-Lewin 

Karty: 73. Shaw, 90+5. Tuanzebe – 80. Keane 

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Pogba (39. Fred) – Greenwood (90+3. Tuanzebe), Fernandes, Rashford – Cavani
Everton FC: Olsen – Holgate, Keane, Godfrey, Digne – Doucouré (81. King), Davies (75. Iwobi), Gomes – Rodríguez (69. Sigurðsson), Calvert-Lewin, Richarlison
Rozhodčí: Jon Moss Bez diváků