FA Cup Preview: Everton – Tottenham Hotspur

10/02/2021 21 Od Javor

Třetí zápas v Anglickém poháru v této sezóně – a třetí doma. Los Evertonu zatím celkem přeje.

A to se týká i kvality soupeřů. Výhry nad kandidáty sestupu druhé ligy byly spíše povinné. Nyní sice přijíždí tým z Premier Legue, ale Spurs opravdu nejsou ve formě.

Od začátku letošního roku zvládl klub ze severního Londýna jen výhry z kategorie těch povinných, naopak prohra v Brightonu se nečekala. Ale není všechno úplně špatně, Mourinhovi svěřenci si na konci dubna zahrají finále Ligového poháru, favoritem asi budou soupeři z modré části Manchesteru.

Ačkoliv Toffees vykazují o trochu lepší formu, tak se potkávají tabulkoví soupeři. Oba týmy též mají odložený ligový zápas ve Villa Parku, přičemž Everton si druhý odložený zápas odehraje za týden doma proti již zmíněnému Manchesteru City. Do zápasu vstupují domácí posilněni o sebevědomí – bod z Old Trafford je rozhodně plus. Hosté si během této sezóny prošli klasickou sinusoidou.

Po prohře s Evertonem v prvním kole ligy se rozjeli a více než 3 měsíce neprohráli zápas. Maccabi Haifa v Evropské lize inkasovalo sedm kulí jako v Sarajevu a v dalším zápase nasypali Man Utd na Old Trafford půltucet. Chvilku se pochopitelně vyhřívali na první pozici. Nyní jsou tedy osmí a doufají, že návrat útočníka Kana do základní sestavy po zranění kotníku bude znamenat obrat k lepšímu.

Důkaz? Nedělní vítězství 2:0 nad Baggies. A nepřekvapí, že střelci branek byli Son a právě Kane. Zdravotně jsou na tom Spurs celkem dobře, jedinými určitě zítra nehrajícími muži jsou Lo Celso a Reguilon. S otazníkem je účast Auriera s Delem Allim, manažer Mourinho na tiskové konferenci jejich účast nevyloučil.

Everton v lize čeká v neděli večer doma Fulham, klubu by mohlo prospět, že až do prvního březnového víkendu neopustí město a hraje pouze jeden zápas venku. Zítřejší start Rodrígueze a Pickforda je s otazníkem, Allan se již zapojil do plného tréninku a v neděli by měl být k dispozici. Hrát ale nebude King, protože již za Bournemouth do soutěže zasáhl.

Co: Everton FC – Tottenham Hotspur FC, osmifinále Anglického poháru
Kdy: 10. 2. 2021 od 21:15
Kde: Goodison Park, Liverpool
TV: Přímý přenos na stanici Digi sport 3
Rozhodčí: David Coote – Lee Betts, Nick Hopton Čtvrtý rozhodčí: Martin Atkinson
Videorozhodčí: Chris Kavanagh Asistent videorozhodčího: Stephen Child