Digne podepsal dlouhodobý kontrakt

25/02/2021 1 Od Riči

Magnifique! Everton oficiálně potvrdil zvěsti z posledních týdnů a zavázal si služby Lucase Digneho až do léta 2025.

Francouzský reprezentant se od svého příchodu do Goodison Parku před dvěma a půl lety vypracoval mezi nejlepší levé obránce anglické Premier League – dokonce se najde i nemálo odborných hlasů, které Dignemu nenachází konkurenci na jeho postu na Ostrovech.

Minimálně ale neoddiskutovatelnou skutečnosti je, že Everton v potetovaném blonďákovi našel klíčového muže. Ač obránce, díky pravidelnému vytváření šancí je rovněž nepostradatelným pro ofenzivu týmu. Prodloužení smlouvy o dva roky je potvrzením ambicí klubu a snad další skládačkou v úspěšné éře manažera Carla Ancelottiho.

„V Evertonu jsem našel domov, je to zejména zásluhou skvělých fanoušků, kteří mě mají rádi. Dokonce mi vytvořili chorál. Velmi si vážím jejich podpory, rozhodně mi pomáhá najít stabilitu, což je velmi důležité pro mou výkonnost,“ prohlásil pro klubovou televizi 27letý Digne.

„S klubem jsme na správné cestě dosáhnout velkých věcí, a to možná už na konci aktuální sezóny. Mým cílem je hrát v evropských pohárech a myslím si, že v Evertonu k tomu máme solidně našlápnuto. Za poslední rok jsme urazili kus cesty tím správným směrem.

Angažmá v Evertonu přirovnávám ke skvělé svatbě. Každý den musím dbát na to, abych projevoval Evertonians svou lásku. Chci jednoduše fanouškům oplácet jejich náklonost,“ doplnil bývalý hráč PSG či AS Řím.

Toffees koupili Digneho v roce 2018 z Barcelony za 18 milionů liber. Od té doby odehrál v modrém dresu 97 zápasů, v nichž vstřelil pět branek, rovněž ale za dané období vévodí statistice v počtu vytvořených šancí napříč pěti nejlepšími evropskými ligami.