Tottenham W – Everton W 2:3

01/03/2021 4 Od Karamela

Výlet do Londýna nám nakonec přinesl všechny tři body. Mohla to být pohodová záležitost, ale Everton řekl „Ne!“

Everton stále nevzdal svůj sen o pohárové Evropě. Tři body z londýnského Hive Stadium by se mu tedy velmi hodily. (Jméno stadionu zaslouží malou odbočku. Stadion je v současnosti sdílen třemi týmy: v páté lize hrajícím mužským týmem Barnet FC, jeho ženskou sekcí London Bees působící v Championship a tottenhamskými bělostnými. Protože Barnet FC se honosí tradiční přezdívkou „včely“ a rovněž jeho dámské křídlo má tento společenský hmyz ve svém názvu, bylo o jménu stadionu rozhodnuto. Přistěhování drůbežích hostů v roce  2019 na tom už nic nezměnilo.)  Branku hostů hájila opět Sandy MacIver, která se mezi tyče vrátila po několik týdnů trvajícím údajném výpadku formy a fyzické kondice. Pozoruhodné je, že ani jedno jí nebránilo odbýt si minulý týden svůj reprezentační debut v zápase proti Severnímu Irsku. Hayley Raso opět začínala na lavičce, takže vpravo jsme mohli pozorovat zdařilou spolupráci  mezi Emslie a Moe Wold.

První poločas

zahájily oba týmy svižně. Ale spolupráce Scott a Sørensen vedla jen k nevyužitému rohu. Na druhé straně měla gól na kopačce Addison, kterou se na poslední chvíli podařilo odzbrojit Turner. V 6. minutě zahrál Tottenham rukou ve vápně a k nařízené penaltě se postavila Valerie Gauvin. Mikalsen v brance bělostných sice vystihla směr střely, ale to bylo tak všechno – 0:1. Za pár minut, přesněji za 13, si opět tottenhamské počínaly v obraně humpolácky a za sražení Sevecke byla nařízna penalta další. Gauvin ani tentokrát nezaváhala – 0:2. Po další akci zprava po ose Moe Wold  – Emslie to zkoušela Gauvin tentokrát ze hry a hlavou, ale netrefila se do branky. Pak zaúřadovaly domácí: Graham krásnou kolmicí vyslala dopředu Angelu Addison, která bez problémů překonala vyběhnuvší MacIver – 1:2. Do přestávky to ještě zkusila Gauvin opět hlavou a opět mimo. Tottenham zahrozil dalším průnikem, ale taktéž mimo.

Druhý poločas

přivedl za aplausu evertonských do hry Gabby George, která se po roce zotavila ze zranění předního zkříženého vazu. Místo na stoperu jí přenechala Finnigan, která tak ukončila svojí letošní šňůru nepřetržité hry ve všech zápasech této sezóny. Z kraje druhého poločasu si naší obranu rozebrala Gemma Davison a vyrovnala – 2:2. Což nás, tradičně, dostala do herního útlumu. Ten ale naštěstí netrval dlouho, protože o 4 minuty později si na roh nejvýše vyskočila Jill Scott a svým prvním gólem v opětovném evertonském angažmá přivedla karamely zpět do vedení – 2:3. Gól vlil znovu život do evertonských žil, ale střela Christiansen postrádala přesnost a moc pěkná bomba Raso byla vyražena neméně pěkným zákrokem Mikalsen. Za domácí ještě neúspěšně hlavičkovala Zadorsky a skóre tedy už zůstalo nezměněné.

Shrnutí

Zisk tří bodů vypadá jako úspěch. Fakt, že jde o druhé vítězství v posledních deseti zápasech už zase tak moc povzbudivý není. A způsob, jakým Tottenham střelil oba své góly není vůbec dobrou vizitkou pro obranou hru celého týmu. Patří nám 5. místo s 22 body, čímž jsme se odpoutali od Readingu, který má o zápas více a bodů 19. Před námi je ovšem Arsenal s 26 body a Evropa se otvírá až na místě třetím, které momentálně okupuje MUTD s 32 body. Ve hře je ještě 24 bodů. Je o co hrát. Ale pokud to s postupem myslíme vážně, musí se naše hra podstatně zlepšit. A nemůžeme si dovolit nejen zaváhání s outsiderem, ale musíme obrat o body i favority. Jak, to si můžeme vyzkoušet v neděli 7.3. od 15:00 na Academy Stadium, kde se opět utkáme s Manchester City. Come on, you blue girls!

(fotozdroj: https://twitter.com/EvertonWomen)

Góly: Addison (35’), Davison (57’) – Gauvin (6’ (p), 18´ (p)), Scott (60’)

ŽK: Kennedy (18´) – Stringer (37´), Sevecke (66´)

Tottenham Hotspur (4-4-2): Mikalsen – Harrop, Zadorsky (c), McManus, Morgan – Addison (75´ Dean), Percival, Kennedy,  Davison (62´Naz, 90´Peplow) – Graham,  Ayane (75´ Quinn)

Everton (4-1-4-1): MacIver – Turner (c), Sevcke, Finnigan (46´George), Moe Wold – Stringer (46´ Clemaron)- Sørensen, Christiansen, Scott,  Emslie (66´ Raso) – Gauvin (66´ Magill)

Rozhodčee: Abigail Byrne