West Bromwich Albion – Everton 0:1

04/03/2021 33 Od Riči

Toffees na The Hawthorns neoslnili, nakonec ale utrpěli výhru kvůli čtvrtému gólu Richarlisona v řadě, a tak stoupají tabulkou.

Oproti pondělnímu vítěznému zápasu se Southamptonem provedl Carlo Ancelotti dvě změny v základní sestavě. Na lavičku usedli Allan a Sigurdsson, naopak trochu překvapivou šanci dostali Iwobi a Bernard. Olsen, Coleman, Davies ani Rodríguez nestihli vyléčit svá menší zranění.

Everton začal utkání velmi lehkovážně ztrátou míče před vlastním vápnem, což záhy vyústilo v nebezpečnou hlavičku domácího útočníka Diagneho, kterou skvělým zákrokem vyrazil Pickford.

Úvodní zaváhání snad předpovědělo následující minuty trápení. Evertonu, jenž hrál v rozestavení se třemi stopery a wing-backy, to drhlo od výstavby rozehrávky až po finální fázi. Své první šance v utkání si vypracoval až ke konci poločasu. Nejprve Richarlison pálil z úhlu nad bránu a o chvíli později Calvert-Lewin nedokázal v jasné gólóvce uklidit odrážený míč z prostoru penalty do brány.

Toffees pokračovali v neutěšeném představení také po poločasové přestávce. Ancelotti se to odhodlal změnit dvěma slepenými střídáními, Iwobiho nahradil Allanem a Doucourého Sigurdssonem. A byl to právě Islanďan, který po několika sekundách na hřišti poslal v 65. minutě přesný centr do malého vápna na hlavu Richarlisona – 0:1.

Everton ve zbytku duelu kontroloval hru, rozruch způsobilo až nastavení utkání, kdy Diagneho branka nebyla správně uznána kvůli centimetrovému ofsajdu. Ancelottiho svěřenci tedy vyválčili cenné tři body na půdě předposledního celku Premier League.

Branka: 65. Richarlison

ŽK: 60. Dara O’Shea, 68. Darnell Furlong, 82. Okay Yokuşlu – 37. Mason Holgate

West Bromwich Albion: Sam Johnstone, Darnell Furlong, Dara O’Shea, Kyle Bartley, Conor Townsend, Okay Yokuşlu, Conor Gallagher (78. Hal Robson-Kanu), Ainsley Maitland-Niles, Matt Phillips (78. Robert Snodgrass), Matheus Pereira, Mbaye Diagne

Everton: Jordan Pickford, Mason Holgate, Michael Keane, Ben Godfrey, Lucas Digne, Abdoulaye Doucouré (64. Gylfi Sigurdsson), André Gomes, Alex Iwobi (58. Allan), Bernard (84. Joshua King), Richarlison, Dominic Calvert-Lewin

Rozhodčí: Darren England

Bez diváků