West Ham W – Everton W 0:0

25/04/2021 0 Od Karamela

V zápase, na který je lépe zapomenout věnoval Everton londýnským dámám bod. A sám si odvezl také jeden.

Na hřiště londýnského týmu stále se ještě nebezpečně nacházejícího na hraně sestupu přijel pátý Everton. V průběhu zápasu ale bylo jen velmi obtížné poznat, na jakém místě tabulky se kdo nachází. Ba spíše to byly bordómodré, kdo  měl k toužebně vyhlíženým třem bodům blíž. Farad Moshiri, který zápasu přihlížel přímo na stadionu si mohl v této sezóně vybrat ke sledování rozhodně lepší mače.

První poločas

už od svého začátku napověděl, že domácí body nejen naléhavě potřebují, ale také je opravdu chtějí získat. Hned ze začátku zápasu byla jejich snaha přetavena ve tři rohy, ze kterých naštěstí gól nepadl. Jill Scott byla první hráčkou v jantarovém dresu, která vypálila směrem na domácí bránu, ale bohužel vysoko přestřelila. Ani další sporadické kombinace Evertonu neohrozily ani v nejmenším branku domácích. Když už to vypadalo, že karamely získaly jistotu a karta by se mohla obrátit, zahrála Christiansen velmi ledabyle malou domů. Té se bez větších problémů zmocnila Martha Thomas, prokličkovala naší obranou a vypálila naštěstí mimo.  V největší naší šanci prvního poločasu se ocitla Sørensen. Ale její střelu vyrazila Brosnan robinzonádou mimo branku.

Druhý poločas  

se až nepříjemně podobal poločasu prvnímu. V 50. minutě se po spolupráci s Thomas dostala ke střele zblízka Dali, ale mířila nad. Stejná hráčka o sobě dala vědět i o několik minut později, když dlouhou přihrávkou posadila míč na hlavu Thoma, která však ze slibné pozice hlavičkovala naštěstí jen do břevna. Everton se v této fázi hry na mnoho nezmohl. Slibný přímý kop Christiansen byl zneutralizován a ani jejich několik pohledných kombinací s Emslie k ničemu nevedlo. V 75. minutě si Sørensen jeslemi vychutnala Cissoko a její tvrdou střelu vyrazila Brosnan na roh. Ani z toho ovšem Everton gól nevytěžil. Na druhé straně spálila poslední šanci zápasu Redisch, a tak se obě strany rozešly s absolutně čistým kontem.

Shrnutí

Těžko říci, zda za dnešním výkonem je malá motivace při nyní již jistém pátém místu nebo prostě jen únava. V držení míče jsme sice dominovali, ale byl to West Ham, kdo měl dnes k vítězství blíž. Nešlo přitom ani tak o představení pevných obran, jako spíše o přehlídku zahozených šancí. V příštím kole nás čeká nabušený Arsenal. Bylo by príma, kdyby se nám podařilo otřepat se z letargie a na závěr sezóny si dopřát skalp soupeře, který je již léta nad naše síly. Come on, you blue girls!

Fotografie: Sevecke  a Finnigan v boji s Marthou Thomas  (zdroj: bbc.com)

ŽK: Sevecke

West Ham United: Brosnan – Redisch, Pacheco, Flaherty, Thomas,  Longhurst – Dali, Fisk, Cissoko, Van Egmond, Byrnjarsdottir
Everton: MacIver – Moe Wold, Finnigan, Sevecke, Pattinson- Christiansen, Stringer (78. Raso), Scott- Emslie, Sørensen – Gauvin (70. Magill)
Rozhodčí: Helen Conley