Přichází Kenza Dali

03/07/2021 3 Od Karamela

Everton zkompletoval první letošní přestup: z West Hamu přichází Kenza Dali.

Ofenzivní záložnice Kenza Dali se narodila před devětadvaceti lety na březích Rhony v Saine -Colombe v rodině s alžírskými kořeny. První fotbalové zkušenosti získala v mládežnickém týmu Lyonu, za který ovšem nastupovala převážně v jeho B-týmu hrajícím třetí ligu. V Lyonu již jako dospělá strávila s přestávkou celkem pět let. Za tuto dobu bohužel nastoupila jen k 7 zápasům. Nejprve to bylo kvůli silné konkurenci, poté pro zranění kolena. Přesto s Lyonem slavila dvakrát ligový triumf (2010 a 2017) a zisk ligového poháru (2017).

Její nejslavnější štací bylo působení v jistém pařížském fotbalovém klubu U svatého Jeronýma, kde strávila pět let a v 89 utkáních vstřelila 36 gólů. V dalších sezónách a klubech se jí již na tento úctyhodný gólový výkon navázat nepodařilo. Ale ve svém posledním působišti ve West Hamu se ve 44 utkáních trefila třináctkrát, což také není vůbec špatné. Od roku 2014 reprezentuje Francii, za kterou ve 34 utkáních skórovala v šesti případech.

Kenza se v záloze cítí jako ryba ve vodě, nejčastěji zastává roli box to box záložnice nebo typické desítky.  V Evertonu se těší na spolupráci se svojí reprezentační kolegyní Gauvin a rovněž možnost její souhry s Christiansen vypadá velmi zajímavě. V každém případě jde o velmi slibnou posilu a o další důvod proč i v nové sezóně sledovat Everton Women. Bienvenue à bord, Kenza!

zdroje: wikipedia.org, evertonfc.com
fotografie: evertonfc.com