Přichází Anna Anvegård a Nathalie Björn

16/07/2021 0 Od Karamela

Na Walton Hall Park se před novou sezónou dále zbrojí. Karamelové řady posílily Anna Anvegård a Nathalie Björn.

Obě hráčky dorazily do Evertonu pohromadě ve výhodném balíčku z Růžové zahrádky v Malmö. Jak útočnice Anvegård, tak obránkyně Björn patřily nejen mezi opory jihošvédského klubu, ale jsou také stálicemi švédské reprezentace. Podívejmě se nyní na fotbalovou anamnézu obou slečen podrobněji.

Anna Anvegård

nebo přesněji Anna Elin Astrid Anvegård se narodila před 24 lety v městečku Bredaryd v jihošvédské provincii Småland. Po začátcích v lokálním klubu Bredaryd Lanna IK  a následném hraní ve čtvrtodivizních klubech podepsala jako 18letá smlouvu s druholigovým Vaxsjö DFF. S ním se v roce 2017 probojovala až do první ligy – Damallsvenskan. V roce 2016 získala se 30 brankami za sezónu titul nejlepší střelkyně druhé ligy. Totéž si zopakovala o rok později se 33 brankami. V roce 2019 přestoupil do prvoligového FC Rosengård v Malmö, hrajícího pravidelně na prvních místech švédské tabulky. S Rosengård si zahrála také Champions League. V poslední kompletní sezóně 2019/2020 střelila Anna 25 gólů v 31 zápasech. Za reprezenatci nastupuje od roku 2017, v 19 zápasech skórovala osmkrát. Anna Anvegård je 165 cm vysoká obounohá fotbalistka nastupující nejčastěji na pozici ofenzivní záložnice nebo útočnice.  Do Evertonu přestoupila jako volná hráčka, smlouvu podepsala na dva roky.

Nathalie Björn

plným jménem Gun Nathlie Björn pochází se starobylého města Uppsaly. 24 letá, 174 cm vysoká obránkyně začínala s fotbalem v místním Vaksala FK. Přes další kluby v širším stockholmském okolí se roku 2016 dostala do Eskilstuna United, odkud pak roku 2018 přesídlila do Malmö. V 60 zápasech skórovala třikrát. Od roku 2016 také pravidelně nastupuje ve švédské reprezentaci. S ní odehrála 16 zápasů, ve kterých se zapsala třikrát do listiny střelkyň. Na Merseyside přišla za nezveřejněnou částku, smlouvu uzavřela na tři roky.

Obě dámy si zatím plní reprezentační povinnosti v olympijském Tokiu, takže na jejich setkání s ostatními spoluhráčkami na Finch Farm si budeme muset ještě počkat.

Välkomna hos oss och lycka till, tjejerna!

Zdroje: sv.wikipedia.org, sverigesradio.se, evertonfc.com
Fotografie: vlevo Anna Anvegård, vpravo Nathalie Björn (sverigesradio.se)