Přichází Leonie Maier

17/07/2021 0 Od Karamela

Další posila dorazila na Walton Hall Park. Od londýnských Gunners přesídlila do zdravějšího přímořského prostředí německá reprezentantka Leonie Maier.

Pátou posilou letošního léta se stala 28 letá,163 cm vysoká Leonie Rebeka Maier. Leonie pochází ze Stuttgartu, ale od roku 2019 byla k vidění hlavně na anglických pažitech, kde bránila barvy Arsenalu. A bránila je doslovně, jelikož její  pozicí je pravý bek (zaplaťpánbůh!). Co předcházelo jejímu příchodu do Evertonu?

Jejím prvním seriózním působištěm byl VfL Sindelfingen , kde hrála v letech 2009-2010. Poté až do roku 2013 nastupovala za starobylý   SC 07  Bad Neuenahr (ženský tým zde mají od roku 1969 a patří k zakládajícím členům Bundesligy). Po úmrtí prezidenta klubu Bernarda Stemmelera upadl klub do insolvence a Maier byla nucena změnit působiště.  Jejím novým domovem se stal Bayern Mnichov. V Bavorsku hrála spokojeně až do roku 2019. Za dobu svého působení v Mnichově nastoupila do 92 zápasů a zaznamenala 4 branky. V letech 2015 a 2016 také s klubem vyhrála Bundesligu. Pak už Leonii zlákaly bílé útesy doverské a s nimi londýnský Meadow Park – domov kanonýrek. V dresu Arsenalu odehrála Maier 25 zápasů, do listiny střelkyň se úspěšně nezapsala.

Ve své seniorské kariéře reprezentuje Německo od roku 2013 a byla při tom, když německý ženský fotbalový tým vyhrál olympijský turnaj v roce 2016.

Do Evertonu přivedly Leonii ambice a vyhlídka na skvělou budoucnost. Willie Kirk doufá, že v ní našel nástupkyni Moe Wold. Věřme, že jak hráčka, tak manažer budou se svojí volbou spokojeni.

Willkommen in Everton, Leo!

Zdroje: wikipedia.org, dfb.de