Everton – Millonarios 2:1 po pen.

26/07/2021 2 Od Javor

Výhra na každém turnaji se počítá – a Everton to dokázal!!!

Na začátek si připomeňme, jak se vše seběhlo. Turnaj měl mít čtyři týmy – kromě této dvojice ještě Arsenal a Inter Milán. Oba týmy se ale kvůli koronaviru odhlásily a zůstala v něm právě tahle dvojice. Vzájemné utkání se tak stalo soubojem o vítězství.

Everton přivezl na Floridu spíše hráče širšího  kádru. Není divu. Pickford, Calvert-Lewin a Mina mají volno po reprezentačních povinnostech na kontinentálních mistrovstvích, Nkounkou a Richarlison hrají na olympiádě v Tokiu, nejmenovaný záložník žehlí nefotbalový průšvih a Delph zůstal v Británii z preventivních důvodů, protože byl ve styku s člověkem, který má koronavir. Hned se tak představila trojice nových posil. Begović nastoupil v základní sestavě, Gray vystřídal Townsenda do druhého poločasu.

A právě nová posila byla ze začátku celkem aktivní, střelu Murillo bez problémů kryl. Na druhé straně kryl Begović hlavičku Llinase, který umístil pumlíč k tyči. A právě tento stoper otevřel skóre. Begović při rohu zůstal na čáře, rozhodl se nejít na míč, Llinas hlavičkoval nejdříve do tyče a když se k němu míč odrazil, tak neměl problém napodruhé zavěsit ze tří metrů – 0:1! V dobrém výkonu pokračoval Townsend, ale útočná fáze trpěla tím, že Rodríguez se dost stahoval do hloubi pole a Kean nebyl schopen podržet míč. A když mu Digne posadil míč na hlavu, tak přestřelil. Po dalším zákroku Begoviće znovu odcentroval Digne, tentokrát na Townsenda. Ten se zasekávačkou pěkně zbavil obránce, ale spojnice byla proti krásnému gólu.

Do druhého poločasu proběhlo několik střídání. A právě nový muž na hřišti Broadhead si vynutil penaltu. K míči se postavil Gray a polovysokou střelou k pravé tyči srovnal – 1:1! Naopak se nedařilo Iwobimu, několikrát akci zadrbal. Ještě v normální hrací době měl šanci rozhodnout zápas Broadhead, od půlky utekl obraně a běžel sám na brankáře, ale ten si trochu vyběhl a našel míč přimo na svých prsou. A když dvakrát neuspěl Gray, tak se šlo na penalty.

Begović vyrazil ve druhé sérii střelu Marquela, ale vzápětí po krátkém rozběhu trefil břevno Gordon. Všichni ostatní hráči do pole penaltu proměnili, takže se do jedenácté dvojice penalt šlo za stavu 10:10. Rozhodovali brankáři. Oba svou penaltu špatně umístili, ale Begovićovi se podařilo uhodnout stranu a střelu Murilla vyrazit. Kapitán Coleman tak po utkání zvedl nad hlavu stříbrný pohár.

Branky: 65. Gray z penalty – 19. Llinas

Karty: 42. Coleman – 43. Pereira

Everton: Begović – Coleman (46. Kenny), Holgate (61. Keane), Godfrey (72. Gibson), Digne (61. Anderson) – Allan (61. Gbamin), Doucouré (46. Gomes), Iwobi (72. Davies) – Townsend (46. Gray), Kean (46. Broadhead), Rodríguez (46. Gordon)

Millonarios: Vargas (46. Moreno), Roman, Llinas, Vargas, Perlaza, Pereira, Mojica, Vega, Rengifo, Uribe, Silva