Přichází Aurora Galli

01/08/2021 3 Od Karamela

Sedmou letošní posilou do týmu žen je tentokrát číslo 6 – Aurora Galli.

Aurora dorazila z turínského Juventusu a stala se historicky první Italkou ve WSL. Tato 168 cm vysoká středopolařka uvádí mezi svými vzory kolegy Andreu Pirla a Genara Gattusa a pilně pracuje na tom, aby dosáhla stejné fotbalové proslulosti. Myslím, že se jí to celkem daří. Ostatně posuďte sami:

Fotbalové začátky

Narodila se před 25 lety v italském Tromellu (jako zajímavost lze uvést, že Tromello je první italskou obcí, která mé ve svém čele transgender starostu). Poprvé údajně kopla do míče ve 4 letech, poté až do svých 11 let hrála ve smíšených týmech. S chlapeckým týmem Garalasco vyhrála v roce 2007 provinční mládežnický turnaj a dostala se tak do hledáčků hledače talentů Interu Milán. S Neraazzuri již nastupovala  v ženském týmu, kde zaujala lovce hlav reprezentačního výběru U17. Postupně se propracovala do milánského A týmu a pomohla mu zakončit sezónu 2012/2013 na postupovém místě do Serie A. I když její další fotbalové kroky vedly následně jinam, fanynkou Interu Milán zůstala  dodnes.

Série A

Svojí premiérovou sezónu v nejvyšší italské lize odehrála Galli na hostování u Torres Calcio. V Torres zůstala do roku 2015 a vyhrála s ním italský Superpohár. V dalších dvou letech prošla týmy Mozzanicy a Verony, až nakonec v roce 2017 zakotvila v čerstvě založeném ženském týmu Juventusu. Se zebrami hned první sezónu získala scudeto. Šít pro vítěze Série A se jí podařilo získat i v letech 2019 a 2020. Spolu s dalšími pruhovanými spoluhráčkami se radovala i ze zisku Italského poháru v roce 2019 a Superpoháru v letech 2019 a 2020. Za čtyři roky v Juventusu nastoupila Aurora k 71 zápasům, v nich zaznamenala  10 branek. Do seniorské reprezentace je povolávána od roku 2014. Zatím v dresu Azzurri odehrála 38 zápasů a střelecky se prosadila čtyřikrát.

Everton

Aurora Galli podepsala s Evertonem smlouvu na dva roky s možností ročního prodloužení. Je možné, že jsme v její osobě získali hráčku, která nám od odchodu Damaris velmi chyběla. Tedy spolehlivou defenzivní záložnici s dobrou technikou a schopností i odvahou zaútočit, pokud si to situace žádá. I když její větu “Willie told me this is a special club,” si paranoidní evertonský fanoušek může ve světle událostí posledních týdnů až měsíců vykládat různě, věřím, že byla vyjádřením její spokojenosti. Ať jsme tedy svědky toho, jak v royal blue jersey píše další úspěšnou kapitolu své kariéry. Benvenuti, Aurora!