Preview: Everton – Southampton

14/08/2021 12 Od Javor

Nová sezóna je tu. Nový manažer a také nové ambice, které budou tentokrát výrazně skromnější.

Odchod manažera Ancelottiho do Realu Madrid klub nepříjemně překvapil. Po třech týdnech vyjednávání a hledání nového manažera si Everton plácnul s Rafaelem Benítezem. Ten sice na téhle pozici působil ve slavných týmech /Chelsea, Real, Inter/, ale také je to konfliktní člověk, který mívá v poslední době problémy vyjít s vedením. Uvidíme.

Jediným významnějším odchodem je Bernard, který podepsal týmu ze SAE. Zmínit musím i další hráče, ale Walcott a Bolasie odehráli sezónu na hostování a trojice Baningime-Bešić-Pennington toho za Everton odehrála minimum. Do brány přišel dělat dvojku zdarma Begović (nové číslo 15), záloze by měl pomoci Townsend, který přišel zdarma z Crystalu Palace (nové číslo 14) a na křídle je posilou Demaray Gray z Leverkusenu. Částka za něj nebyla zveřejněna, ale spekuluje se o čísle 1,7 milionu liber, přičemž nosit bude číslo 11, které uvolnil právě Walcott.

Odchody ale budou pokračovat. Rodríguez trénuje individuálně, přičemž Benítez mu řekl, že pod ním hrát nebude. A protože se chlapec nijak netajil tím, že Evertonu podepsal jen kvůli Ancelottimu, který již v klubu není, tak je celkem jasné, že v následujících dvou týdnech půjde zas o dům dál. Kean zveřejnil na Instagramu jistý vzkaz, který je vykládán tak, že se vrátí do Itálie, pravděpodobně do Interu Milán – a také netrénuje s áčkem. Pokud si myslíte, že klub v létě spíše oslabuje, tak máte pravdu. Sice vyhrál turnaj na Floridě, ale taky dostal 0:4 před týdnem od Manchesteru United.

K dispozici ale budou dnes Calvert-Lewin a Richarlison. Prvně jmenovaný se zotavil ze zranění palce, ten druhý přiletěl do Liverpoolu před pěti dny se zlatou olympijskou medailí. S klubem toho tedy moc neodtrénoval, ale dá se předpokládat, že bude hrát v základní sestavě. Evertonu bude chybět pět hráčů, kteří jsou kvůli koronaviru v karanténě, mezi nimi jsou právě Rodríguez a Kean, jména dalších tří nebyla zveřejněna.To Southampton je výrazně zdravější. Zranění vyléčil Ward-Prowse, tento týden s áčkem již trénoval a jeho nominace k zápasu je jistá. Jediným absentérem tak asi bude Smallbone, který léčí vážné zdravotní problémy již od ledna tohoto roku.

Co: Everton FC – Southampton FC, 1. kolo Premier League
Kdy: 14. 8. 2021 od 16:00
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 39 572)
TV: Ne, ani záznam
Rozhodčí: Andy Madley – Adrian Holmes, Eddie Smart Čtvrtý rozhodčí: Tony Harrington
Videorozhodčí: Darren England Asistent videorozhodčího: Dan Robathan