Everton W – West Ham W 1:1

14/12/2021 2 Od Karamela

Bodové žně se ani tentokrát nekonaly, ale Toni Duggan zachránila Evertonu aspoň bod.

Dva týmy z dolního středu ligové tabulky se utkaly na Walton Hall Park. Z Londýna se na takřka rodnou hroudu s hosty vrátila i Abbey Leigh Stringer, která letos po třech sezónách přestoupila na Victoria Road. Naopak, nyní naše Kenza Dali dostala příležitost svojí rychlostí potrápit někdejší kolegyně. Ale celkem vzato se dal očekávat vyrovnaný zápas, přičemž zisk tří bodů by byl velmi vítaný oběma týmy. Everton nastoupil bez zraněných Emslie a Gauvin, naopak se do sestavy vrátila Anvegård.

První poločas

jsme začali aktivněji než soupeřky. Ale území vápna, zejména malého, bylo pro nás nedosažitelné. Po deseti minutách hry měla první skutečnou šanci zápasu westhamská Evans. Její střela z dobré pozice skončila naštěstí mimo bránu. Everton se na střelu zmohl až v minutě 15., kdy to nejprve zkoušela zblízka Galli a z dálky odražený míč pak napálila vysoko nad břevno Turner. Postupně evertonských pokusů přibývalo a přibývalo, ale ke skutečnému zákroku jsme Arnold v brance hostí nepřinutili. Ve 40. minutě vyvezla míč z vlastní půle Kateřina Svitková. Po volném sólu až na samý konec velkého vápna naservírovala míč takřka z brankové čáry doprava na své nabíhající kolegyně. Pro Zanetu Wyne už nebyl problém dopravit míč do sítě – 0:1. Turner odpověděla další střelou vysoko nad a Duggan přidala pokus do postranní sítě. V posledních sekundách poločasu po našich nešťastných obranných chybách mohla zvýšit vedení Brynjarsdóttir, ale minula. Za zvuků Fairytale of New York se šlo do šaten.

Druhý poločas

na začátku druhé půle opět vyslala Svitková míč do vápna a mohlo to být 0:2. Naštěstí pokus Evans vyrazila MacIver a Brynjarsdóttir z dorážky minula. Těsně po hodině hry hlavičkovala po rohu v nadějné pozici naše Graham, žel mimo. Hra v této fázi mnoho vzrušení divákůlm nepřinášela. Až v 75. minutě přišlo překvapení: Sevecke hodila dlouhý roh do vápna, kde Magill míč minula. Zato vede stojící Toni Duggan se zorientovala výborně, potáhla si míč blíže k bráně a zavěsila – 1:1. O minutu později mohlo být ještě veseleji. Z dálky tvrdě vystřelila Bennison, Arnold střelu vyrazila před sebe, ale na dorážku Magill už dosáhla s jistotou. Karamely nyní na hřišti dominovaly. Je škoda, že jsme svojí převahu nedokázali přetavit i ve vítězný gól, jenom ve žlutou kartu pro George. Závěrečná střela Magill tak byla tečkou za remízovým zápasem.

Shrnutí

Nakonec je výsledek pro mě trochu zklamáním, ale předvedená hra byla přinejmenším místy pohledná. Odpadl Brownův pohyb Dali po celém hřišti, ubylo přihrávek na paty a ani soupeřkám jsme neodevzdávali míč přehnaně často.  Příchod Bennison hře opět pomohl a Duggan ukazuje, že pořád má týmu co nabídnout. Naše hra se zlepšila (doufám, že toto nebudu záhy odvolávat). Jean-Luc je toho názoru, že se povedlo zvednout sebevědomí karamel a myslím, že na zápase to byo vidět. Ve středu 15.12. od 20:00 nás čeká doma Conti Cup a MUTD, v neděli 19. 12. od 15:00 pak pokračuje liga na návště u Tottenhamu. Oby zápasy myslím řádně prověří, jak to je s tím vývojem k lepšímu.  V tabulce jsme stabilně 9. ze 12., na našem kontě je zatím 11 bodů. V čele trůní Arsenal s 25 body a vzadu vlaje chvost lišek s 0 body. Come on, you blue girls!

Fotografie: Toni Duggan (zdroj: bbc.co.uk)

Branky: Duggan (76´) – Wyne (40´)

ŽK: Sevecke, George – Svitková

Everton (4-3-3): MacIver; Sevecke, Björn, George, Turner (Pattinson 58´); Christiansen, Graham (Anvegård 66´), Galli (Bennison 58´); Dali, Magill, Duggan

West Ham (5-3-2): Arnold; Wyne (Longhurst 75´), Fisk, Flaherty, Cissoko, Svitková; Yallop, Stringer, Hasegawa; Brynjarsdóttir, Evans (Walker 69´)