Everton W – Reading W 1:2

07/02/2022 3 Od Karamela

Domácí prostředí Walton Hall Park jsme využili bezezbytku a po ztrátě tří bodů se opět o kus přiblížili Championship.

Po půlnoční bouři vedoucí k odvolání Jean-Luc Vasseura se dočasně osiřelého ženského týmu provizorně ujali Chris Roberts a Claire Ditchburn. Právě dosavadní asistent Chris Roberts se pro dnešek stal hlavním lodivodem v tomto pro nás navýsost důležitém zápase.

První poločas

začal pro naše barvy překvapivě výborně. V 8. minutě rozehrála Claire Emslie roh nakrátko, míč se k ní vrátil a její střela se s pomocí Anny Anvegård propasírovala do brány Royals – 1:0. Autorství branky bylo nejasné, ale nakonec bylo připsané naší Švédce. Za chvíli mohlo být v královsky modrých řadách ještě veseleji, ale hlavičku Turner po dalším rohu Evertonu vyrazila  z brankové čáry Evans. Reading se vrátil do hry jednak bezpečným držením míče a jednak soustavou střel na bránu. Ty byla vesměs likvidovány MacIver a naší obranu. V této fázi hry se Everton prezentoval značnou nepřesností přihrávek a marnou snahou o gól z protiútoku. Před přestávkou zahrávaly Royals několik rohů. Jeden vyrazila MacIiver a po dalším  již soupeřky nárokovaly branku. Rozhodčí usoudil, že Björn s Geroge odehrály míč ještě z čáry a  skóre zůstalo nezměněné.

Druhý poločas

znamenal hned v úvodu šanci na reparát pro Izzy Christiansen: v posledním utkání s Readingem neproměnila penaltu a soupeřky právě zahrály rukou. Izzy nekompromisně zabavila míč a pak laxně kopla penaltu do levého dolního rohu brány, kde jí bezpečně zlikvidovala Moloney. Tento úvod předznamenal další vývoj poločasu. Reading přebral otěže zápasu do svých rukou. Zejména Diana Rose nám činila značné problémy, ale nebyla zdaleka jediná. Everton sice něco. chabých střel směrem k bráně soupeřek vyslal, ale byli to hosté, kdo si nakonec přišel na své.  V 74. minutě namazala Aurora Galli Natashe Dowie. Ta  vyslala dalekonosnou střelu do náruče MacIver, která jí záhadným způsobem nechal propadnout a projít za sebe do sítě  – 1:1. Hra se po tomto gólu odehrávala způsobem, který nepřipouštěl otázku, zda Reading půjde do vedení. Spíše šlo jen o to, kdy se tak stane a o kolik branek to bude. Nakonec k tomu došlo v minutě 88., kdy Tia Primmer z dorážky ve skrumáži po rohu rozvlnila síť za zády MacIver. Naše snahy o vyrovnání už byly zcela bezzubé.

Shrnutí

je bohužel snadné. Dokud se naše profesionální fotbalistky nenaučí přihrávat tak, aby přihrávky nacházely správné adresátky a míče neodskakovaly od nohy, nemá smysl dělat si naděje na nějaké lepší výkony. Věřme, že se co nevidět najde manažer, který nás to naučí. Zda se to povede do 13.2. prověří Aston Villa. Tak tedy:  Come on, you blue girls!

Fotografie: Kenza Dali a Chris Roberts (zdroj: bbc.om)

Branky: Anvegård (8´) – Dowie (74)´, Primmer (88´)  Sestřih: YouTube

Žluté karty: Turner – Primmer

Everton (4-2-3-1): MacIver; Maier, Björn (Finnigan 61´), George, Turner; Galli, Christiansen; Emslie (Bennison 62´), Dali (Gauvin 90´), Duggan (Magill 62´); Anvegård (Pattinson 78´)

Reading (4-4-2): Moloney; Bryson, Harding, Evans, Woodham; Harries (Rowe 58´), Vanhaevermaet (Primmer 82´), Troelsgaard, Vanhaevermaet, Eikeland; Dowie, Rose

Rozhodčí: Andrew Kitchen