Gbamin hostuje v Rusku

21/02/2022 3 Od Riči

Konec srandy, když si z formy, na to maj tu jiný normy, půjdeš kopat leda na Sibiř. V zemi, kde má zejtra bejt včera, dostávám teď pěkně do těla – až to bolí.

Jean-Philippe si písničku Východní od českého vypitého rockera Aleše Brichty asi nepobrukuje, každopádně ve své situaci bere zavděk i angažmá v dalekém moskevském CSKA.

26letý středopolař (ten obrázku výše, kdyby někdo nevěděl) odchází do bývalého armádního celku na půlroční hostování bez opce na přestup. Cíl je jasný. Nabrat herní praxi, aby v létě mohl ještě zkusit zabojovat o svou šanci na Goodison Parku, nebo aby si mohl vybírat z aspoň trochu přívětivých nabídek…

Gbamin přestoupil do Evertonu v létě 2019 z německé Mohuče (Mainzu) za 25 miliónů liber a podepsal pětiletou smlouvu. Tehdy energetický defenzivní záložník vzbuzoval velká očekávání, která se ale rozplynula kvůli neuvěřitelné smůle na zranění.

Během dvou a půl let byl rodák z Pobřeží Slonoviny pořádně zdravý vlastně jen prvních pár týdnů po přestupu a poté až poslední měsíce, i proto odehrál za Toffees pouhých šest ligových zápasů, z nichž tři zaznamenal v aktuální sezóně. Naposledy naskočil na 19 minut do remízového zápasu na půdě Chelsea v prosinci.

S nerozehraným Gbaminem nepočítal ani Rafael Benítez a i přes zdravotní krizi ve středu pole ani současný manažer Frank Lampard.

CSKA Moskva se nachází na čtvrtém místě ruské Premier League, na vedoucí Zenit ztrácí osm bodů. Jarní část sezóny začíná v Rusku, kde zimní přestupové okno trvá až do 22. února, právě o tomto víkendu po jedenáctitýdenní přestávce. Svěřence Alexeje Berezuckého čeká městské derby se Spartakem.

Hodně štěstí, JPG!