Tottenham Hotspur – Everton 5:0

07/03/2022 8 Od Riči

Our expectations were low but HOLY FUCK.

Frank Lampard po pohárové vsuvce opět vsadil na své osvědčené koně. Coleman naskočil na pravém beku, Kenny zase přes nohu na levém. Do středu zálohy se vrátil van de Beek a na hrot útoku uzdravený Calvert-Lewin. Nemocný Gray se vykurýrovat nestihl, a tak zůstal pouze doma v posteli. Opět jen na lavičku usedla lednová posila Dele.

Lampard zvolil poměrně útočné rozestavení 4-3-3 s vysunutou obranou linií, což se nakonec ukázalo jako trestuhodně naivní a stalo se předpokladem pro vysoký debakl.

Everton začal utkání odhodlaně, ale už v 14. minutě ho potopili jeho už klasicky tragičtí obránci. Sessegnon na levém křídle prosvištěl kolem pomalého Colemana a jeho centr si srazil do vlastní sítě expert Keane – 1:0.

Uběhly pouze další tři minuty a stopeři Toffees Keane a Holgate opět potvrdili svou druholigovou kvalitu. Kulusevski a zakončující Son dostali před vápnem moře volného prostoru, a protože minelu předvedl i Pickford, bylo vlastně po 17 minutách po zápase – 2:0.

Tragické představení hostující defenzivy ale pokračovalo. Ve 28. minutě Coleman opět zaspal a Sonův úprk zastavil až Pickford. Dorážející Kane potom netrefil poloprázdnou bránu. Pokud by irský kapitán o poločase ukončil kariéru, asi by se nikdo nemohl pořádně divit. 34. minuta a Coleman opět někde mimo, naštěstí akce skončila Pickfordovým zákrokem proti Dohertyho střele z úhlu.

Ve 38. minutě Keane na půlící čáře vypustil sprintujícího Kanea, Kennyho zase nikdo nenaučil, co je to ofsajd, a tak anglický striker zvýšil po samostatném nájezdu na 3:0.

V nastavení prvního poločase Holgate trefil Keanea do obličeje. Aspoň něco.

Jarrad Branthwaite o poločase nahradil Keane, který, doufám, už nikdy neoblékne dres Evertonu. No, trvalo pouze 40 sekund a opět se měnilo skóre. Po brejku se trefil střídající Reguilon, jenž se pochopitelně nacházel zcela osamocen ve vápně – 4:0.

V 55. minutě hlavičkoval Dier do břevna, ale Spurs se radovali hned z další akce. Kane uklidil do sítě přesný volej, z bezpečné vzdálenosti mu fandili Holgate i Coleman – 5:0. Ve zbytku utkání domácí stáhli nohu z plynu a dohrávalo se v exhibičním tempu.

Zase o něco blíže druhé lize.

Branky: 14. Michael Keane (vl.), 17. Heung-min Son, 37. Harry Kane, 46. Sergio Reguilón, 56. Harry Kane

ŽK: 24. Heung-min Son, 30. Cristian Romero

Tottenham Hotspur: Hugo Lloris, Cristian Romero (52. Davinson Sánchez), Eric Dier, Ben Davies, Matt Doherty, Rodrigo Bentancur, Pierre-Emile Højbjerg, Ryan Sessegnon (46. Sergio Reguilón), Dejan Kulusevski, Heung-min Son (67. Steven Bergwijn), Harry Kane

Everton: Jordan Pickford, Séamus Coleman, Mason Holgate, Michael Keane (46. Jarrad Branthwaite), Anthony Gordon, Abdoulaye Doucouré, Allan, Donny van de Beek (59. Vitalij Mykolenko), Jonjoe Kenny, Dominic Calvert-Lewin (69. Dele Alli), Richarlison

Rozhodčí: Stuart Attwell

Diváci: 59 647