WFA Cup: Manchester City W – Everton W 4:0

20/03/2022 0 Od Karamela

Academy Stadium bylo dějištěm čtvrtfinálového zápasu mezi domácími Citizens a Evertonem. Kouzlo poháru nezafungovalo, po zápase dvou týmů s výkonnostním rozdílem nejméně jedné ligy jsme vypadli z WFA Cupu.

K zápasu jsme nastoupili bez zraněné Anvegård a Sevecke nadále pauzírovala. Ale ani s nimi by se nejspíš dnešní zápas nevyvíjel dvakrát dobře. Aspoň jsme mohli vidět Finnigan tak jako v záloze, což se nestává často. A to bylo tak jediné, co dnes mohlo fanouška Evertonu zaujmout.

Pozvolný začátek konce

První poločas nenechal nikoho na pochybách, že naší snahou bude hlavně neinkasovat. Zabetonovaný autobus ovšem fungoval jen do 35. minuty, kdy Lauren Hemp z voleje otevřela skóre – 1:0. Nám tím pádem nezbylo než začít hrát, nebo se o to aspoň pokusit a začalo být jasné, kdo bude mít navrch. Do konce poločasu jsme se k ohrožení branky domácích nedostali. Naopak, jen MacIver v brance a pevným brankovým žerdím můžeme vděčit za to, že se skóre aspoň na nějaký čas nezvyšovalo.

Zmar a doražení v druhé půli

Ve druhém poločase bylo vše od začátku v pevné režii domácích. A to tak, že naprosto. Jako úplně. Naše hráčky byly beznadějně u všech míčů pozdě, přihrávky šly buď mimo, byly pomalé nebo odskakovaly, případné náběhy Duggan a v druhé půli i Emslie si City bezpečně pohlídalo. Naší hlavní úlohou bylo plnit na hřišti funkci sofistikovaných tréninkových kuželů. Pro prakticky všechny ofenzivní hráčky Citizens nebyl problém obejít postupně i trojici našich. Domácí tedy dále pokračovaly v jízdě. Postupně MacIver překonaly znovu Lauren Hemp patičkou z voleje (2:0), Caroline Weir dělovkou z dálky (3:0) a v nastaveném čase hlavou i kapitánka Ellen White (4:0). Zejména druhý gól Hemp aspiruje na gól roku. Co reportovat dále z dění na straně karamel? Nic dobrého: George odkulhala ze hřiště  a musela být vystřídána. Chvíli nato byla míčem knokautována obětavě hrající Christiansen a i přes snahu pokračovat musela nakonec také odejít.

Počasí bylo pěkné a některé hráčky se nezranily

Dále se pozitivního nedá napsat nic. Snad jedině, že díky MacIver nebyl debakl ještě větší a Gali, George a Christiansen jsou opravdu srdcařky.

Trocha statistiky: držení míče 61%:39%. střely 16:3, střely na branku 6:1. Nějaké otázky?

Z poháru jsme nyní tedy bezpečně venku a konečně se můžeme plně soustředit na ligu. Zbývá ještě šest kol a my máme co zachraňovat. Záchranářské práce začínáme již tuto středu a to opět na Academy Stadium proti City. Tak tedy… Up the Toffees!

Fotografie: Lauren Hemp (zdroj Getty Images via bbc.com)

Branky: Hemp (35´, 48´), Weir (61´), White (90+2´)

Citizens (4-3-3): Roebuck; Bronze (Stanway 72´), Kennedy, Greenwood (Maze 71´), Stokes (Blakstad 63´); Walsh, Angeldahl, Weir (Coombs 61´); Park, White, Hemp (Beckie 62´)

Toffees (4-2-3-1): MacIver; Turner, Björn (Emslie 56´), George (Maier 73´), Pattinson; Graham (Bennison 62´), Galli (Magill 73´); Dali, Christiansen (Clinton 86´), Finnigan; Duggan (Gauvin 73´)

Rozhodčí: Lucy May