Preview: Everton – Manchester United

09/04/2022 33 Od Javor

Po prohře na hřišti přímého konkurenta v boji o sestup přijíždí do Goodison Parku další tým s nepovedenou sezónou.

Everton si nadrobil. Ve středu se prohrálo v Burnley –  a to je nepříjemná komplikace. Navíc program dalších pěti utkání je nekompromisní – dvakrát Leicester, Chelsea doma, RS venku. Začíná se ale právě dnešním utkáním a Manchester United zažívá slabší sezónu. Klub je v lize momentálně sedmý, v listopadu vyhodil manažera Solskjæra, na jeho místo přišel zkušený Rangnick.

Jasně, za čtvrtou pozicí, která znamená kvalifikaci do Ligy mistrů, zaostávají pouze o tři body, ale favority na její získání v konkurenci Tottenhamu, Arsenalu a West Hamu tedy nejsou. A právě Kladiváři je vyřadili při první příležitosti z Ligového poháru, navíc šlo o domácí prohru, v Anglickém poháru bylo nad jejich síly při penaltovém rozstřelu druholigové Middlesbrough ve čtvrtém kole. Liga mistrů? Což o to, základní skupinu vyhráli, ale Atlético Madrid již v prvním kole play-off vystavilo Rudým ďáblům stopku.

Zůstává tedy liga.. Není se co divit, že britská média mají za jisté, že Rangnickovi zbývá ve funkci osm zápasů. Náhrada? Nejvíce se mluví o současném manažerovi Ajaxu Amsterodam ten Hagovi, pokud by Real Madrid neulovil Pochettina, tak by zájem byl o něj.

Rangnick bude mít k dispozici Cristiana Ronalda, který v neděli nehrál kvůli nemoci. Uzdravil se i Lingard. Čtveřice Cavani-McTominay-Shaw-Varane naopak své bolístky nevyléčila a i nadále bude tedy chybět.

Z tábora domácích přichází lepší zprávy ohledně pacientů. Coleman a Delph jsou již v pořádku a měli by být nominováni k zápasu, po odpykání karetních trestů mohou hrát Allan a Keane, Mina by mohl být k dispozici přespříští týden proti Leicesteru. Do konce sezóny si nekopnou Townsend a Davies, hrát nebude ani Patterson kvůli kotníku, závažnost jeho zranění nebyla odhalena. Proti mateřskému klubu nemůže nastoupit van de Beek.

Co: Everton FC – Manchester United FC, 32. kolo Premier League
Kdy: 9. 4. 2022 od 13:30
Kde: Goodison Park, Liverpool
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 1
Rozhodčí: Jonathan Moss – Marc Perry, Timothy Wood Čtvrtý rozhodčí: Martin Atkinson
Videorozhodčí: Andy Madley Asistent videorozhodčího: Eddie Smart