Watford – Everton 0:0

11/05/2022 12 Od Riči

Neambiciózní Everton promrhal na hřišti odevzdaného Watfordu příležitost získat tři body a výrazněji se přiblížit záchraně.

Lampard zůstal v hrabství Hertfordshire věrný vítězné základní sestavě z neděle, pouze zraněného Minu nahradil na tříčlenném stoperu podle očekávání Michael Keane. A právě defenzivní rozestavení s pěti obránci zcela jistě přispělo k ospalému prvnímu poločasu.

Dalšími důvody slabého představení Toffees byly chybějící intenzita a také nervozita na kopačkách. A protože zraněními zdecimovaní domácí se už vůbec nepotkali s kvalitou, kromě pár ofenzivních výpadů Evertonu se v úvodní pětačtyřicetiminutové vlastně nic nestalo.

Pochvalu si aspoň zaslouží sedm tisíc skvělých a hlasitých Evertonians, kteří přicestovali na Vicarage Road.

Do druhého poločasu vstoupili hosté přeci jen trochu aktivněji a už v 53. minutě se dostali k první šanci utkání. Richarlison si navedl míč na střelu a jeho tečovaný pokud bravurně vyrazil Foster. O osm minut později se ještě ve slibnější příležitosti ocitl Gray, ovšem jeho pokus zblízka mířil vedle.

Dobrý nástup do druhého poločasu ale brzy pominul a zbytek zápasu sice Everton dohrával s míčem na kopačkách, nicméně v útoku se trápil. Změnu nepřineslo ani nasazení dvojice Calvert-Lewin a Allan.

Blues ukořistili bod, který je opět trochu vzdálil od sestupových vod, ovšem pachuť z promarněné možnosti zvítězit bude asi chvíli trvaturčitě aspoň do nedělního domácího duelu s Brentfordem.

Z S B
15. Southampton 36 41:61 40
16. Everton 35 37:56 36
17. Burnley 35 32:49 34
18. Leeds United 36 39:77 34

ŽK: 60. Samir – 18. Mason Holgate, 65. Séamus Coleman

Watford: Ben Foster – Christian Kabasele, Adam Masina, Samir, Moussa Sissoko, Dan Gosling, Ken Sema, Edo Kayembe (89. Oghenekaro Etebo), Samuel Kalu (86. Craig Cathcart), Jeremy Ngakia, João Pedro

Everton: Jordan Pickford – Séamus Coleman, Michael Keane, Mason Holgate, Vitalij Mykolenko, Fabian Delph (81. Allan), Abdoulaye Doucouré, Demarai Gray (77. Dominic Calvert-Lewin), Alex Iwobi, Richarlison, Anthony Gordon

Rozhodčí: Mike Dean