Na roční hostování přichází Vinagre

27/07/2022 6 Od Javor

Everton posílila druhá nová tvář, je jí portugalský obránce Rúben Vinagre.

Rodák z předměstí Lisabonu to v anglickém fotbale dobře zná. Čtyři roky byl hráčem Wolverhamptonu, ale také chodil po hostováních. V Olympiakosu Pireus odehrál jen dva zápasy, minulou sezónu strávil ve Sportingu Lisabon. Ten ho v červnu koupil… a vzápětí půjčil na rok Evertonu.

Třiadvacetiletý levý obránce může hrát i mírně vytaženěji, leč jeho gólová bilance je tristní. Za posledních šest let vsítil pouze jednu branku, přičemž s rychlostí nemá problém, tak uvidíme.

Jde o klasické přivedení hráče, kterého zná v tomto případě sportovní ředitel, Thelwell ho zlanařil již před pěti lety do Wolves. Vinagre si nijak netají tím, že kromě práce pod fotbalovou legendou Lampardem ho přitáhla i možnost poslouchat příkazy Ashleyho Cola, který pracuje jako trenér prvního týmu. A ten o hře levého obránce něco rozhodně ví.

„Je to splněný sen, Everton je velký klub, Lampard je velmi dobrý trenér. Důležitou roli v mém podpisu sehrál i Kevin Thelwell, který mě zná velmi dobře z Wolverhamptonu. Vysvětlil mi bohatou historii klubu a že musím předvádět skvělé výkony, protože si to fanoušci zaslouží. Charakterizuje mě, že vždy chci vyhrát. Proto jsem do Evertonu přišel. Z mých předchozích zápasů na Goodison Parku si pamatuji, že se tam kvůli atmosféře velmi špatně hraje. Jsem rád, že mi teď Evertornians budou fandit.“

Thelwell: „Je to mladý a talentovaný obránce, má vynikající přístup a usilovně pracuje na své hře.“

Lampard: „Těším se na práci s ním. Má v Premier League něco odehráno, zvýší se kvalita našeho kádru, dává nám to více možností. Konkurence v boji o místa je důležitá.“

Na hostování je opce a Portugalec bude nosit dres číslo 29.