Další posilou pro Blue Girls je Katrine Veje

11/08/2022 3 Od Petr

Katrine Vejsgaard Veje je šestou letní posilou v týmu Briana Sorensena.

Dánská obránkyně Katrine Veje podepsala s Evertonem dvouletou smlouvu do konce června 2024.Jednatřicetiletá hráčka, která s Arsenalem získala titul v Barclays Women’s Super League, se k Blues připojuje s působivou sbírkou trofejí, které dosud získala ve švédské, dánské, severoamerické a anglické nejvyšší soutěži.

Zkušená levá obránkyně, která může hrát i na křídle a ve středu pole, má na kontě 140 reprezentačních startů a je šestou letní posilou. Katrine se k Evertonu připojuje po svém čtvrtém letním mistrovství Evropy, kde reprezentovala Dánsko po boku nových klubových spoluhráček sester Holmgaardových.

Veje začala svou kariéru v Dánsku v týmu Odense BK, poté úspěšně působila v Malmö a Brondby, mezi které se vklínilo působení v USA v týmu Seattle Reign. V sezóně 2017/18 hrála ve Francii za Montpellier, v následující sezóně se stěhovala do Arsenalu a v roce 2020 se vrátila do Švédska, do týmu FC Rosengard.

K přestupu do Merseyside Kartine také bezpochyby přesvědčila lákavá spolupráce s manažerem Brianem Sorensenem:

S Brianem jako manažerem – a s tím, že znám některé dánské a švédské dívky tady – bylo rozhodnutí podepsat smlouvu s Evertonem ještě snazší.

Mým snem je dovést tento tým na jedno z prvních pěti míst v této lize. Cítím, že máme hráče na to, aby to bylo možné, v týmu je spousta internacionálů a také hodně dobrých anglických hráčů.