West Ham W – Everton W 1:0

18/09/2022 6 Od Karamela

Vykročit pravou nohou do nové sezóny se nám nepovedlo: na Chigwell Construction Stadium jsme podlehli kladivářkám.

Z posledních čtyř návštěv Londýna jsme si nepřivezli ani bod a co hůř, nevstřelili jsme ani jednu branku. Nic jsme si před startem dalšího ročníku WSL nepřáli více, než hodit za hlavu příšerné výkony minulé sezóny. Tým přivedl nového manažera a přes léto též 10 posil. Bohužel, řadu nešvarů z loňska (zejména zmatené bránění) se nám zjevně zatím vymýtit nepodařilo.

První poločas

nezačal pro oko evertonského fanouška špatně. Už ve 2. minutě poslal svou vizitku na branku domácích Bever-Jones, ale Arnold bez problému střelu kryla. Což ovšem bylo stran našich střel na bránu až do cca 80. minuty vše a aktivitu přebraly domácí. Respektivě se hra přesunula do módu, kdy Everton až smutně marně zdolává dobře organizovanou obranu hostí a ani jedna z brankářek nemá mnoho co na práci. Zkrátka nuda, nuda, šeď, šeď. S postupujícím časem ale pro nás začalo jít do tuhého. Kladivářky se přestaly spokojit s betonem a vyrazily do ofenzivy. S pokusem Longhurst se Brosnan vypořádala ještě s přehledem. Ovšem těsně před koncem první poloviny zahrála Sevecke ne úplně šťastně míč na roh. Brosnan první pokus Hammers sice vyrazila před sebe, ale na dorážku hlavou slabě bráněné Evans už nestačila – 1:0.

Druhý poločas

přinesl postupně řadu změn. Zejména příchod Christiansen namísto Gali vnesl do naší zálohy trochu organizovanosti a se střídáním Park jsme se stali místy i nebezpečnými. Do té doby jsme ale museli přetrpět cca 15 minut úvodu druhého poločasu, kdy se hrálo prakticky jen na naší polovině hřiště. Od asi 70. minuty jsme se chopili aktivity, ale westhamský blok se nám překonat nepodařilo. Nejblíže k vyrovnání měla Snoeijs po přesném pasu George, ovšem Arnold její míč směřující doporostřed branky bez obtíží zkrotila. Park se pak proháčkovala malým vápnem, její nahrávka na Snoeijs ale nebyl zrovna ideální a holandská kanonýrka tak vyšla naprázdno. Naše naděje se ještě upínaly k sedmiminutovému prodloužení. V něm se pokusila o vyrovnání Christiansen, ale její pokus zpoza velkého vápna byl bezpečně mimo.

Shrnutí

Nezáživný zápas pro nezaujatého fanouška, frustrující pro fanouška evertonského. Prodloužili jsme náš řetěz zápasů bez výhry na 9 kousků, čímž se nebezpečně dotahujeme na rekord 10 zápasů z roku 2018. Evertonians mohli v průběhu hry hloubat, zda v porovnání s loňskou sezónou přišlo nějaké zlepšení. Jako optimista si myslím, že asi i přišlo. Po stažení George na stopera,  zatažení Graham hlouběji do zálohy a po příchodu Christiansen namísto Galli se naše hra začala podobat fotbalu. Stenevik se prezentovala několika vcelku nadějnými krosy do vápna a zapůjčená Park dokázala rozhýbat obraný blok Hammers. Škoda, že jsme z utkání nevydolovali se štěstím aspoň bod. Do derby 25.9. bychom mohli nastoupit s méně pošramoceným sebevědomím, než po dnešní prohře.

Up the Toffees!

Zdroj fotografie: Getty Images via bbc.com

Branky: Evans (45´)

ŽK: Cissoko, Brynjarsdóttir

West Ham (4-3-3): Arnold; Shimizu, Parker, Cissoko, Smith (Fisk82′); Ziu (Kyvag 90+2′), Longhurst (Walker 63′), Brynjarsdóttir; Asseyi, Hayashi, Evans

Everton (5-4-1): Brosnan; Veje,  Björn, Sevecke, George (Maier 89′), Stenevik; Graham, Galli (Christiansen 58′), Snoeijs, Bennison (Queiroz Costa 73′); Beever-Jones (Park 73´)

Rozhodčí: Lauren Impey