Ještě jeden odchod: Allan do Emirátů

26/09/2022 18 Od Riči

31letý brazilský středopolař odešel rok před koncem smlouvy do Spojených arabských emirátů, kde se upsal celku Al Wahda z hlavního města Abu Dhabi.

Na Blízkém východě podepsal Allan smlouvu na dva roky, o přestupu informoval na svých komunikačních kanálech právě arabský klub. Everton zatím mlčí, oficiální potvrzení z jeho strany bude ale jen formalita.

Částka přestupu zveřejněna nebyla, nicméně se očekává, že se bude pohybovat v nízkých řádech milionů liber. Allana si do Evertonu přivedl před dvěma lety manažer Carlo Ancelotti z Neapole, částka přestupu tehdy dosahovala až 22 milionů liber.

Zkušený středopolař se okamžitě usadil v základní sestavě a po téměř dva roky odváděl profesionální a solidní výkony, třebaže většinu času nastupoval na pozici defenzivního středopolaře, která není jeho preferovanou. Celkem odehrál 57 zápasů a připsal si tři asistence. Na vstřelenou branku v modrém dresu nedosáhl.

Své místo v sestavě ztratil až po příchodu manažera Franka Lamparda. Primárním důvodem bylo hráčovo zranění, přes léto ale Toffees rovněž notně posílili střed pole a Allan se de facto během půl roku stal z klíčového muže pouhým náhradníkem na pomezí lavičky a tribuny.

Allanův odchod také znamená nemalé ušetřené peníze pro klubovou kasu, Evertonu mu týdně platit téměř sto tisíc liber.