Conti Cup: MUTD W – Everton W 4:2

09/12/2022 0 Od Karamela

První poločas se třemi góly v naší síti nás vyřadil  z ligového poháru.

Na postup ze skupiny by bylo lze pomýšlet, pokud bychom toto utkání vyhráli a Blades porazily United. Red Devils by mohly postoupit, pokud by vyhrály v řádném hracím čase a Blades porazily Villu. Protože nám se zvítězit nepodařilo a Villa v Yorkshire nezaváhala, mohou se oba týmy po tomto zápase soustředit na ligu a časem na FA Cup. Do zápasu zasáhla uzdravená Christiansen. Na lavičku se nevešla Finnigan, Veje ani Wheeler, naopak Maier nastoupila od začátku.

První poločas

začal ostře. Po minutě hry Bøe Risa hlavou zužitkovala přesnou nahrávku Battle a nechutně brzy rozvlnila síť za zády strnulé Brosnan 1:0. Tohle byla hodně studená sprcha! Ale nenechali jsme se zastrašit  a naše modré řady prahly po vyrovnání. Vyrovnanou partii jsme dokázali hrát jen deset minut. Ve 12. minutě nezvládla Maier uklidit vcelku rutinní kros do vápna a napálila míč do Williams. Ta její chyby dokázala pohotově využít – 2:0.

Ale ani potom jsme nesložili zbraně. Beever Jones měla dvě pološance a aktivita Gio, Gallia nebo Björn pořád dávala naději na kontaktní gól. Bohužel ve 20. minutě po rychlé akci po ose Staniforth-Thomas poslala druhá jmenovaná z pravého křídla míč do vápna, kde z prvního dotyku si Bøe Risa přidala druhý dnešní zářez do pažby – 3:0.  Naději vykřesala o pět minut později Park, kdy zužitkovala pěkný míč od Holmgaard. Dle mého názoru z ofsajdu za sebou nechala obranu Devils a překonala domácí brankářku – 3:1.

Naděje netrvala ani dvě minuty, když z nepřehledné tlačenice po rohu dopravila míč za brankovou čáru Moore – 4:1. Ve světle zápasu Japonsko – Španělsko na probíhajícím mundialu bych rád viděl VARovný snímek z brankové čáry, jak to doopravdy s tím objemem míče bylo. Sørensen reagoval stažením Gio a nasazením Snoeijs, ale tristní skóre to nezlepšilo.

Druhý poločas

jsme se pokusili nepříznivý stav zvrátit, i když MUTD rozhodně nesložily ruce do klína. Přesto naděje probleskovala, i když s postupem času stále slaběji a slaběji. George v 56. minutě vybojovala svojí urputností míč pro Sørensen, která tečovanou střelou z dálky řádně protáhla Baggaley. Park orazítkovala břevno, což se samozřejmě na skóre neprojevilo. Na slabou náplast jsme si museli počkat až do druhé minuty prodloužení, kdy po rohu doklepla zblízka míč do branky Holmgaard – 4:2.

Závěr

Je jistě príma, že i přes porážky není naše hra zcela beznadějná. Ale toto konstatování se v závěrech letošních reportů objevuje až příliš často. Obranné lapsy (komentátor kulantně označil polovinu našich gólů jako „preventabilní“) se hromadí na můj vkus už trochu moc. Přišel čas na vítězství a na opatření si nějakých bodů, protože se vrací liga. V neděli se o to můžeme pokusit na půdě Brighton & Hove Albion. Douám v sebevědomý a úspěšný zápas. Bylo by konečně na čase. COYB!

Fotografie: Park vs Thorisdóttir (zdroj: Getty Images via royalbluemersey.sbnation.com)

Branky: Bøe Risa (1´, 20´), Williams (12´), Moore (27´) – Park (25 ´), Holmgaard (90+2´)

ŽK: Bennison

MUTD (4-2-3-1): Baggaley; Batlle (Blundell 45´), Tounkara,Turner (Le Tissier 45´),Thorisdóttir; Bøe Risa, Moore (Zelem 45´); Williams (Galton 84´), Staniforth, García; Thomas

EFC (4-3-3): Brosnan; Maier (Graham 45´), George, Sevecke, Galli; Holmgaard, Bennison (Christiansen 63´), Björn; Park, Queiroz Costa (Snoeijs 29´), Beever-Jones (Sørensen 45´) 

Rozhodčí: Simon Mather   Diváci: 1519