Arsenal W – Everton W 1:0

05/12/2022 0 Od Karamela

Ani na čtrnáctý pokus jsme nedokázali obrat Gunners o body a po prohře 0:1 zůstáváme na 8. místě tabulky.

Naše hostitelky neprožívají aktuálně nejlepší období. V posledním ligovém kole padly v duelu s MUTD a jedna z klubových opor, Beth Mead (aktuálně asi nejlepší hráčka Anglie) musela pro přetržený přední zkřížený vaz ukončit předčasně sezónu. Do služby se zato po zranění nohy vrátila kapitánka výběru Albionu Leah Williamson. Potenciální hrozbou pro naše obranné řady byla Vivianne Miedema, která letos v 7 ligových zápasech nasázela 5 gólů a přidala jednu asistenci. U nás je stále mimo hru Izzy Chruistiansen, ale po více než roce se po úspěšné léčbě přetrženého kolenního vazu vrátila  do sestavy Nico Sørensen.

První poločas

byl pevný blok naší výchozí volbou. Ofenzivní činnost byla poněkud omezená, mimo jiné i pro časté nepřesnosti. Stenevik v 15. minutě předložila do vápna pěkný nadýchaný oblouček, bohužel Beever-Jones v dobré pozici před brankou na ní hlavou nedosáhla. O chvíli později opět po přihrávce Stenevik neuspěla Park.  Ve 24. minutě si Miedema ve vápně poradila s dvojicí našich obránkyň a střelou ke vzdálenější tyči překonala naší Emilly – 1:0. Záhy měla na noze vyrovnání Snoeijs, ale skvělý pas od Björn v dobré pozici poslala vysoko nad. Naštěstí ani hráčky Arsenalu neměly vyladěnou mušku a těsně před poločasem postupně Beattie a po ní Blackstenius spálily dobré gólové šance. Celkem vzato jsme si v prvním poločase nevedli zle, a tak při odchodu do kabin byl výsledek zápasu stále otevřený.

Druhý poločas

začal dvojicí obranných podivností na obou stranách, kdy nejprve Sevecke málem střelila vlastní gól odrazem od soupeřky a poté následovala arsenalská malá domů, která byla překvapivě velká. Z obou kiksů ale nakonec nic nebylo. Jen zázrakem Miedema nepřidala svůj druhý dnešní gól v 55. minutě kdy nejprve z dvou metrů nadvakrát nepřekonala Ramsey a dorážku vykopávala z brankové čáry Björn.  Krátce po hodině hry z protiútoku zakončovala Beever-Jones, ale jen do náručí Zinsberger.  75. minuta přivedla na hřiště poprvé po více než 400 dnech Sørensen a hra se tím na naší straně dále oživila.  Nicméně ke gólu to stále nevedlo, i když například pokus Graham k němu neměl daleko. Mezitím ještě Ramsey zlikvidovala gólovou šanci Foord. V posledních sekundách hry z přímého kopu hlavičkovala na bránu Weir, ale její debutový pokus nepředstavoval pro brankářku domácích vážný problém. Skóre zůstalo nezměněné.

Shrnutí

Před zápasem byla naše prohra realistickým očekáváním, ale náš výkon ve skutečnosti směřoval k remíze. Arsenal velmi stál o zajišťující druhý gól, ale jeho snahu brzdila smůla, nepřesnosti a výkon Ramsey. Gunners venku jsme porazili naposled v březnu 2009. Škoda, že nám aspoň ta dělba bodů nakonec nevyšla. Z posledních 43 utkání proti Top Four jsme prohráli 41. Jak dlouho ještě tento nepoměr potrvá? Naším příštím ligovým soupeřem budou Seaguls, zde bychom se o tři bodu měli pokusit. Ale ještě předtím nás ve středu 7.12. prověří MUTD v ligovém poháru. COYB!

Fotografie: Bennison bojuje s obranou Arsenalu (zdroj: justarsenal.com)

Držení míče: 56% : 44%, střely: 33:11 (na branku 14:5)

Branky: Miedema (24´)

ŽK: Björn, George

Arsenal (4-3-3): Zinsberger; Wienroither (Maritz 69´), Wubben-Moy, Beattie (Williamson 69´), Catley; Maanum, Wälti, Miedema; McCabe, Blackstenius (Nobbs 77´), Foord

Everton (4-3-3): Ramsey; Graham, Sevecke, George, Stenevik (Maier 84´); Holmgaard, Bennison (Galli 75´), Björn (Weir 87´); Park, Snoeijs, Beever-Jones (Sørensen 75´)

Rozhodčí: Sunny Sukhvir Gill  Diváci: 3935