Everton W – Aston Villa W 0:2

08/03/2023 0 Od Karamela

Utkání dvou sousedů z tabulky nedopadlo pro Everton dobře a po nevalném výkonu odevzdal všechny body návštěvě z Birminghamu.

O neformální titul „The best of the rest“ se povede tuhý boj a Everton má v úmyslu vklínit se hned za velkou čtyřku. Pokud tedy nějakým zázrakem a indispozicí soupeřek bychom snad neuvažovali i o vyšší příčce, což se ale nezdá příliš realistické. Našimi přímými soupeři tak jsou Villans a Hammers. S prvně jmenovanými jsme se střetli v domácím prostředí a nedopadlo to právě nejlépe. V brance zaskočila Brosnan, protože jednička Ramsey byla stažena z hostování, aby nahradila zraněnou Earps v brance MUTD. Ale jinak měl Sørensen k dispozici prakticky kompletní sestavu.

Bídný začátek

Fotbal se hraje nejen do poslední minuty zápasu, ale také od minuty první. Bohužel do utkání jsme vstoupili v rekreačním tempu, čehož hned zkraje využily návštěvnice. Kolektivně si rozebraly naší obranu a Kenza Dali střelou z velkého vápna otevřela skóre – 0:1.  Obdržený gól nás do kolen nesrazil, bohužel naše ofenzivní snahy končily jalově  před šestnáctkou Villy. Finnigan mohla vyrovnat, ale nepodařilo se jí zužitkovat moc pěkný pas Geroge.  Neuspěla ani Park, jejíž nadějnou střelu kryla Hampton. Na druhé straně se pokusila o zvýšení Noobs, ale neuspěla. První půle se tak dokodrcala do svého konce.

O nic lepší konec

Z kabin vyběhly naše hráčky zjevně odhodlané nepřipustit prohru a zprvu to vypadalo, že je jen otázkou času, kdy přijde vyrovnání a otočení skóre. Sevecke krátce po hodině hry vyskočila z chumlu těl nejvýše na roh zahrávaný Park a její velmi dobrou hlavičku bohužel neméně dobrým zákrokem zlikvidovala Hampton. Střela Park o chvíli později nepostrádala rasanci, ale přesnost již bohužel ano. Jen o pár okamžiků později Pacheco poslala vcelku nevýrazný pas do vápna, kde se jej pokusila odklidit Finnigan. Bohužel míč se od ní odrazil do tyčky a od ní do branky za záda bezmocně se natahující Brosnan – 0:2. Po této brance reagoval Sørensen několikanásobným střídáním, ale mnoho platné to nebylo. Naopak Aston Villa mohla přidat další branku, ale pokusy Mayling ani Noobs se naštěstí neujaly. Skóre se nám do konce hrací doby nepovedlo ani korigovat, takže Villans si domů odvezly všechny tři body.

Shrnutí

Zápas byl zklamání. Přímé konkurenty v tabulce je vždy vítané porazit, nebo v nejhorším se s nimi o body podělit. To se nám tentokrát nepovedlo. Výsledek nebyl takový v jaký jsme doufali, a ani předvedená hra (zejména v prvním poločase) nemohla upokojit fanouška zmlsaného našimi posledními výkony. Věřme, že Sørensen s hráčkami si vše potřebné vyjasní a na výletu do Leicestru 12.3. se ukážeme v mnohem lepším světle. COYB!

Fotografie: Beever-Jones (zdroj: Getty Images)

Statistika: Držení míče: 53%:47%, střely 7:12 (na bránu 3:3)

Branky: Finnigan (67´ – vlastní) – Dali (5´)

ŽK: Hope – Lehmann, Hanson

Everton (3-4-3): Brosnan; Finnigan (Christiansen 85´), Holmgaard (Stenevik 77´), Sevecke; Hope, Wheeler (Galli 76´), Björn, George; Beever-Jones, Snoeijs (Sørensen 72´), Park

Aston Villa (4-3-3): Hampton; Mayling, Turner, Corsie, Pacheco; Dali, Staniforth, Nobbs (Littlejohn 77´); Lehmann (Blindkilde 77´), Daly (Gilenik 90+3´), Hanson

Rozhodčí: Amy Ferans