Přichází Heather Payne

27/08/2023 0 Od Karamela

Na Walton Hall Park se z Floridy přemístila útočnice Heather Payne.

Třiadvacetiletá, 170 cm vysoká Haether Margaret Payne se narodila v roce 2000 v irském Ballinasloe a zemi jetelového trojlístku také nyní Heather reprezentuje. Nastupuje nejčastěji jako záložnice nebo wingback, i když se v kolonce „positions“ lze dočíst i údaj „forward.“ S fotbalem seriózně začala  v roce 2016, kde se stala hráčkou Peamount United.  V klubu zůstala tři roky, skórovala 13x. Následovalo roční angažmá v Bristolu, za který zasáhla do 9 zápasů a gól si nepřipsala. Mezi roky 2019 – 2023 odjela Floridu studovat dietetiku (studium úspěšně dokončila v roce 2023) a hrát za univerzitní tým Florida State Seminoles.

V dresu Seminolů odehrála 60 utkání a připsala si 9 branek.  Kapitolu své reprezentační kariéry začala Heather psát v roce 2015, kdy se přes mládežnické kategorie posunula v roce 2018 až do dospělého reprezentačního týmu. Irské barvy hájila i na nedávno skončeném MS v Austrálii a na Novém Zélandu, Irsko mistrovství opustilo už po skupinové fázi. Payne nastoupila k prvním třem zápasům, kdy se v poslední minutě třetího zápasu zranila. Čtvrtý a poslední irský zápas se už odehrával bez ní.

Za zmínku stojí i její aktuální ocenění jako nejlepší mladé irské fotbalistky roku. Evertonu se Heather upsala na dva roky. Podíl na jejím příchodu má i neoficiální evertonská irská agentka Courtney Brosnan, se kterou přestup předem konzultovala. Její příchod znamená tak další rozšíření mladého týmu Briana Sørensena. COYB!

Zdroj fotografie: www.rti.ie