Přichází Alyssa Aherne

18/09/2023 0 Od Karamela

Pravidlo nedáš – dostaneš ve fotbale platí celkem spolehlivě. Evertonu se po odchodu Gabby George k MUTD podařilo aplikovat méně zažité pravidlo ztratíš-získáš: od ďáblic k nám přichází na roční hostování Alyssa Aherne.

Devatenáctilá Alyssa podepsala svůj první profesionální kontrakt v květnu 2023, kdy se po odchodu z Burnley upsala jako mladý nadějný talent Manchesteru United. Už v tu dobu však byla v hledáčku lovce talentů a našeho manažera Briana Sørensena. Jeho důvěra v mladou hráčku musí být značná, protože za MUTD nastoupila jen k jednomu zápasu. Ke svému rozhodnutí o hostování na Merseyside se vyjádřila i sama hráčka:

„Když jsem loni viděla na hostování Jess Park a Angie Beever-Jones, a viděla jaké získaly zkušenosti a co dokážou, rozhodně to ovlivnilo mé odhodlání přijít sem.“

Jako škola pro fotbalové talenty jiných klubů tedy fungujeme zdá se slušně. Ale možná by to chtělo i něco navíc. V každém případě Alyssu vítáme a přejeme hodně zdaru mezi Blues. Problém náhrady George v obranné řadě toto hostování neřeší, protože Aherne nastupuje jako ofenzivní záložnice nebo jako křídelnice. Kdo a jak zaplní ohromnou mezeru po odchodu George tak stále není jasné. Jak se sestavu podaří Sørensenovi poskládat a jak nový tým bude fungovat uvidíme už 1.10., kdy doma hostíme Seaguls.  COYB!

Zdroj fotografie: muss.se