Preview: Everton – Bournemouth

06/10/2023 7 Od Javor

Pro zítřejší utkání je stále manažerem Evertonu Dyche. A poté? Další pokus o první domácí výhru je tentokrát proti předposlednímu.

Ligová tabulka hovoří jasně. 1-1-5, 4 body, 16. místo. Ve čtyřech domácích zápasech vsítily Karamelky přesně jednu branku – v minulém kole proti Lutonu. Tím sice odvrátily ustanovení záporného klubového rekordu, ale bod(y) to nepřineslo. Nyní přijíždí Bournemouth, který je předposlední a ještě nevyhrál.

Důvod k mírnému optimismu? Chlapci fotbal hrát samozřejmě umí – to dokázali v Ligovém poháru ve Villa Parku a v lize na Brentfordu. Jakmile ale vyběhnou na domácí trávník, tak začíná psychický stres, který se zhmotňuje v prohry a ve špatné výkony. A tak se není co divit, že se začíná spekulovat o budoucnosti manažera Dycheho. Je muž v bílé košili a ve fialové kravatě usazen v Goodison Parku zatím pevně nebo hraje už proti Cherries o svou budoucnost? A měl by ho vůbec kdo vyhodit?

Evertonu se uzdravil portugalský záložník Gomes, lze očekávat jeho zařazení na lavičku náhradníků. Jedinými absentéry tak budou Coleman (koleno) s Allim (tříslo). Bournemouth má větší kontingent zraněných, k dispozici nejsou obránci Mepham a Kelly, další bek Adams to zkusil v Ligovém poháru proti Stoke a zranění si obnovil, takže nebude ani on. Chybět bude i záložník Scott.

Bournemouth je od letošního června veden Španělem (či spíše Baskem) Iraolim, který odstartoval asi jako Dyche. Židle se pod ním houpe celkem otevřeně, po remízách s West Hamem, Chelsea a Brentfordem posbíral celé krásné 3 body a studí na předposlední pozici. Vítěz na své pozici zůstane a poražený bude vyhozen?

Co: AFC Bournemouth – Everton FC, 8. kolo Premier League
Kdy: 7října 2023 od 16:00
Kde:Goodison Park – Goodison Rd, Liverpool L4 4EL (kapacita: 39 414)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ sport 3, komentuje Matúš Lukáč
Rozhodčí: David Coote – Tim Wood, Mark Scholes  Čtvrtý rozhodčí: Tom Bramall
Videorozhodčí: Simon Hooper  Asistent videorozhodčího: Stuart Burt