LC Preview: Everton – Burnley

01/11/2023 0 Od Javor

Namoutě tomu tak. Zatímco v lize navzdoru zlepšené formě stále koukáme dolů, tak v Ligovém poháru po čtvrtfinále toužíme. A je celkem reálné toužení.

Burnley je na tom v lize ještě hůře než my. Vzájemný poměr výher, porážek a remíz je stejný jako fotbalové rozestavení z jeho pravěku, osm vstřelených branek po deseti kolech celkem jasně ukazuje, kde tým bývalého vynikajícího belgického stopera (a kapitána reprezentace) Kompanyho tlačí bota. A koho obrali o body? Výhra na hřišti Lutonu, remíza v Nottinghamu. Trees prohráli doma s Burnley právě i v Ligovém poháru, v dalším kole nasypali Salfordu čtyřku na jeho hřišti. Nyní tedy znovu venku..

Evertonu se uzdravil Calvert-Lewin. Sám po nedělní výhře na West Hamu mluvil o tom, že je konečně zdravý. Relativně novopečenému otci tedy přejeme doma nejen vyspání, ale i hodně zdraví, což v jeho případě opravdu není fráze. A jeho gól poté, kdy obránce soupeře proměnil ve dvě paní Lotové, se líbit musel nejen Evertonians (a pro jednou Moyesovi prohra s Evertonem nevadila – pozn. autora). Pro dnešek by ale měl dostal buď volno nebo aspoň teplou deku na lavičku náhradníků.

Rotace sestavy je nutná a Beto si zaslouží výraznou minutáž. Nějaká ta desetiminutovka pro Chermitiho by se taky hodila, 4-4-2 přece je celkem fajn rozestavení. Na západní frontě je klid, takže do utkání nezasáhne dvojice Alli-Gomes, nepřekvapila by mě nominace Colemana na lavičku. Burnley má o něco větší marodku, do tréninku se zapojili Obafemi a Ekdal, ale k dispozici ještě nebudou. Absentovat budou i Benson a Beyer, naopak se po odpykání jednozápasového trestu za vyloučení vrací obránce Roberts, to samé platí i o Youngovi z Evertonu.

Co: Everton FC – Burnley FC, osmifinále Ligového poháru
Kdy: 1. 11. 2023, výkop ve 20:45
Kde:Goodison Park – Goodison Rd, Liverpool L4 4EL (kapacita: 39 414)
TV: Přímý přenos na platformě VOYO (placený archiv TV Nova))
Rozhodčí: Michael Salisbury – Richard West, Derek Eaton Čtvrtý rozhodčí: John Busby