Tottenham W – Everton W 1:1

06/11/2023 1 Od Karamela

Do Londýna na Brisbane Road se tuto sezónu už nejezdí pro jisté body. O čemž jsme se dnes přesvědčili i my.

Tottenham je v této sezóně střelecky při chuti s průměrem 2,75 branek za zápas s 11 góly ve 4 ligových utkáních. U nás darmo mluvit. Za Spurs dnes byla nominována k zápasu  poprvé po zranění předního zkříženého vazu Brazill. Na naší straně jsme se museli obejít bez dua Sørensen – Björn, které se ještě vzpamatovávají z reprezentačních povinností.

První poločas

přivedl na plac mimo jiné Duggan a Piemonte a naší hře to jen prospělo. Zejména muskulaturní Italka se dostala do několika pěkných šancí. Za Lillywhites měla opět několik gólovek Thomas a Clinton, nicméně Brosnan byla vždy na svém místě včas, nebo pokusy mířily mimo branku. Postupně to začalo vypadat, že bychom se vyrovnání mohli nadít. A také k němu pět minut před koncem řádné hrací doby došlo: Hlavička Piemonte  byla sice zblokována, ale Spurs se nepodařilo odklidit míč do bezpečí. Clinton se pokusila situaci vyřešit sražením Payne k zemi. Ve vápně se ovšem podobný zákrok trestá penaltou, a bylo tomu tak i nyní (Clinton měla už jednu žlutou, za tento penaltový zákrok ovšem žádný kartónek neviděla). Míč k exekuci si pro sebe sbalila Snoeijs, ale Galli jí jej rozhodně odebrala a z krátkého rozběhu bravurně zavěsila – 1:1! Radost z vyrovnání byla převeliká. Po tomto gólu Spurs znatelně znervózněly a pět minut prodloužení se dohrávalo poněkud kouskovaně. Obě strany se snažily v posledních minutách strhnout vedení na svojí stranu, ale nakonec utkání skončilo remízou.

Shrnutí

Everton se letos s West Hamem přetahuje o přízvisko „Tým s nejmenším počtem vstřelených branek.“ Prozatím jsme bohužel tento titul udrželi, dnešní přidaný gól byl letošním teprve třetím. V tabulce nám patří 10. místo, Lillywhites se nepodařilo vyšvihnout se hned za vedoucí Chelsea a jsou momentálně třetí. Co říci ke hře? Rozehrávka od brankářky ve mě budí záchvaty angíny pectoris, hlavně když vidím pomalý šourák napříč prázdnou bránou. Spurs, Leicester i Citizens o této naší libůstce zjevně vědí a  pokoušely se jí využít ve svůj prospěch. Finnigan má jistě mnohé kvality, ale je-li presována při rozehrávce technickou hráčkou, obvykle o míč přijde a jsou z toho problémy. Výkony Galli stoupají, dnešní proměněná penalta by pro ní mohla být dalším povzbuzením. Hráčkou zápasu je za nás Brosnan. Zachránila nám remízu a zejména Thomas z jejích zákroků musela být vysloveně nešťastná. Příští zápas bude středeční Conti Cup s MUTD, takže lze očekávat opět nápor na nervy Evertonians. COYB!

Fotografie: evertonfc.com via bbc. co.uk

Branky: Clinton (42´) – Galli (pen. 85´)  ŽK: Clinton, Thomas – Galli, Payne

Spurs (4-3-3): Spencer; James, Bühler, Bartrip, Neville; Ahtinen, Summanen, Spence; Bizet Ildhusøy (Naz 61´), Thomas, Clinton

Toffees (3-4-1-2): Brosnan; Vanhaevermaet, Finnigan, Veje (Campbell 79´); Payne, Olesen (Piemonte 61´), Galli, Wheeler; Bennison (Holmgaard 62´); Bissell (Duggan 45´), Snoeijs

Rozhodčí: Emily Heaslip  Diváci: 1 920