Preview: Everton – Manchester United

25/11/2023 10 Od Javor

Desetibodový odečet za finanční machinace poslal Everton zpět do zóny sestupu. Manchester United tak čeká peklo – a tentokrát ne spíše vlastní vinou. V 10. minutě ohluchnete.

Když se klub dověděl o svém trestu, tak okamžitě vydal prohlášení, ve kterém vyjádřil svůj nesouhlas. Současně se hned odvolal, fandové drtivé většiny jiných týmů vyjadřují Evertonu solidaritu a nadávají na vedení ligy. Ostatně, letadlo s protestním nápisem se dnes proletělo nad východní částí Manchesteru. A fanouškovské skupiny Man U již vzkázaly, že s jejich podporou můžou Evertonians na Goodison Parku počítat – připravovány jsou vskutku masivní protesty.

Týmy se schází po reprezentační pauze, během ní se nikdo nezranil, kladnou zprávou je, že k zápasu za tým do 21 let nastoupil a celý ho odehrál Coleman. Ten se zapojil už do plného tréninku s áčkem, takže je docela možné, že si v neděli sedne aspoň na lavičku. S tím začal trénovat i Gomes, který dlouhodobě laboroval se zraněným lýtkem a také Alli, toho trápilo tříslo. Nevyléčené bolavé lýtko naopak hlásí Onana – jeho neúčast je spíš velmi pravěpodobná než jistá. Tým se před touto přestávkou začal dostávat do formy, tak doufejme, že v tom budou chlapci pokračovat.

Zato hosté se potýkají s početnou marodkou. Určitě nebudou hrát Diallo, Eriksen, Evans, Malacia, Martinez a Sancho, otazníky jsou nad účastí Hojlunda, Mounta, Wan-Bissaky a Shawa, naopak se zvládl uzdravit brankář Onana, takže toto jméno z přímého přenosu nezmizí. Manažer Ten Hag je pod velkým tlakem, čemuž se není co divit. Z Ligového poháru vypadl doma po tragickém výkonu a prohře 0:3 s Newcastlem, ale především se nedaří v Lize mistrů. Bilance jedné výhry a tří proher je vskutku špatná, statistickou zajímavostí je, že v Kodani s tamním FC a na Bayernu dosáhl Man U shodné prohry 3:4. Ale na druhé postupové místo, které momentálně drží právě Dánové, ztrácí z posledního místa bod, a tak zatím tulipán zůstává na své pozici. Jenže aktuální osmé místo v lize nehraje zrovna v jeho prospěch..

P. S. Harrymu Catterickovi by v den zápasu bylo 104. Výhra by byla moc pěkný dárek.

Co: Everton FC – Manchester United FC, 13. kolo Premier League
Kdy: 26. 11. 2023 od 17:30
Kde: Goodison Park – Goodison Rd, Liverpool L4 4EL (kapacita: 39 414)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ Sport, komentuje Jaromír Bosák
Rozhodčí: John Brooks – Lee Betts, Darren Cann  Čtvrtý rozhodčí: Andy Madley
Videorozhodčí: Chris Kavanagh  Asistent videorozhodčího: Eddie Smart