Conti Cup: Everton W – Liverpool W 1:2

16/12/2023 0 Od Karamela

Zápas byl příležitostí pro naše mladé hráčky získat herní minuty ve víceméně už ztraceném Ligovém poháru. Prohra tedy je přijatelná, ovšem zranění Emilly Ramsey je výsledkem velmi špatným.

Za večerní tmy a v cárech válející se mlhy jak vystřižených ze Psa baskervillského jsme přivítali na domácím trávníku našeho tradičního rivala. Na rozdíl od nás ale hostkám stále ještě šlo (a jde) o postup ze skupiny.

První poločas

První dvě tři minuty patřily našim barvám. Duggan navázala na svůj dobrý výkon z utkání s West Hamem ukázala, že na hřišti není jen do počtu a stále má v sobě dravost strikerky i technické schopnosti. Bohužel v páté minutě po rozehrání rohu se ke střele-nestřele dostala Román Haug a střelila první branku Reds – 0:1.  Tato norská reprezentantka a letošní čerstvá posila LFC nám od té doby činila potíže po celou dobu zápasu. Naše levá strana hřiště byla pro soupeřky až nestydatě snadno průchodná.

Přišlo mi, že to je zejména Wheeler, která byla útoky červených terorizovaná. Nebýt Ramsey v naší brance, skóre se v prvních dvaceti minutách mohlo při několika příležitostech dále měnit v náš neprospěch. Zejména sebevražedná zpětná přihrávka Olesen měla potenciál přivodit srdeční zástavu nejednomu fanoušku Toffees. Naší hře nechyběla aktivita (zejména Olesen a Campbell kmitaly jak divé), ale přesnost. Až příliš mnoho přihrávek končilo na patách zamýšlených příjemkyň, nebo rovnou na kopačkách soupeřek.

Druhý poločas

Po přestávce jsme postupně přivedli na pažit několik našich áčkových posil (Björn, Bennison, Payne, S. Holmgaard), přesto jsme krátce po znovuzahájení hry dostali další branku. Ramsey se nepodařilo zkrotit přímý kop zahraný Kearns a Daniels zblízka míč do branky doklepla – 0:2. Bohužel po této akci zůstala v bolestech ležet v brance Ramsey, která si při zákroku ošklivě pošramotila kotník. Brosnan se tak musela rychle postavit mezi tyče a naše Rambo opustila trávník.  Brosnana se ještě ani nestačila pořádně zahřát a už musela čelit samostatnému nájezdu Kiernan po naší chybě ve středu pole. Naštěstí úspěšně.

V dalším průběhu hry jsme už nehráli tak zjevné druhé housle, jako v polovině první. Ovšem museli jsme přečkat další sebelikvidační zpětnou přihrávku, tentokráte v provedení Finnigan, ale Hinds se překonat naší brankářku nepodařilo.  Čestný úspěch našich barev ale přišel až v deváté minutě sedmiminutového prodloužení, kdy Tony Duggan zkušeně zužitkovala pass Holmgaard a prostřelila Laws, čímž jí zkazila čisté konto – 1:2.

Shrnutí

zranění naší druhé brankářky je výrazným stínem tohoto zápasu. Ze hry je vyřazena nejméně na několik týdnů, podle pozápasových zpráv se snad léčba obejde bez operace. Samotná hra vzhledem k okolnostem zase tak hrozná nebyla, pokud si odmyslíme naše příšerné zpětné přihrávky a fatální ztráty míče po individuálních chybách. V dobrém světle se ukázala Campbell. Nejen pro schopnost dohodit míč z autu od rohového praporku téměř do poloviny hřiště, ale hlavně pro svojí pracovitost – nevypustila snad jediný souboj, i když v něm byla čas od času překonaná. Doufejme, že dalších příležitostí v A-týmu uchopí pořádně za pačesy. Na závěr přejme Ramsey rychlé a nekomplikované uzdravení a držme si palce na zítřejší zápas se City. COYB!

Fotozdroj: Getty Images via roayalbluemersey.sbnation.com

Branky: Román Haug (5´), Daniels (56´) – Duggan (90+9´) Karty: neudělené Hráčka zápasu: Duggan

Everton (3-5-2): Ramsey, Campbell, Finnigan, Wilding; Settle, Olesen, Galli, Wheeler, Duggan; Bissell, Aherne

Liverpool (4-3-3): Laws; Daniels, Fisk, Clark, Parry; Kearns, Holland, Lundgaard; Lawley, Román Haug, Kiernan