Preview: Everton – Crystal Palace

18/02/2024 18 Od Javor

Pokud by Everton zítra vyhrál, tak by na svého soupeře ztrácel už jen dva body.

A to by samozřejmě byla vítaná vzpruha v boji o záchranu. Eagles navíc hrají všelijak, v blízké minulosti dostali pětku od Arsenalu a čtyřku od Brightonu. Pondělní dohrávka 25. kola dává reálnou šanci na tři body, což jasně dokazují také kurzy na výhru domácích, které jsou neobykle kolem 1,7. Faktem je, že Everton již dvakrát v této sezóně nad Crystal Palace vyhrál.

Pravdou je, že se tým uzdravuje. Opětovně s týmem trénují Coleman, Doucouré a Onana, přičemž kapitán a belgický záložník by mohli nastoupit přímo v základní sestavě. Doucouré bude téměř určitě nominovaný na utkání, ale po pětitýdenní pauze začne pravděpodobně na lavičce. Další dobrou zprávou je uzdravení Godfreyho. Absentovat bude samozřejmě Alli, jeho zraněné tříslo mu asi už nedovolí za klub nastoupit, několik týdnů bude kvůli zraněnému kotníku chybět Danjuma, problémy s lýtkem nepustí do zápasu Gomese.

Zato marodka hostů je početnější. Zraněné stehno, resp. jeho přitahovač, nepustí do hry Ezeho, Oliseho a Raka-Sakiye, Guéhi nebude hrát kvůli koleni, stoper Holding kvůli kotníku a Cheick Doucouré kvůli achillovce. S otazníkem je účast Hughese. Navíc ve čtvrtek onemocněl Roy Hodgson, byl převezen do nemocnice a je ve stabilizovaném stavu. Je celkem pravděpodobné, že jinak by ho klub vyhodil a spekuluje se, že se klub již ústně dohodl s Oliverem Glasnerem, bývalým trenérem Wolfsburgu a Eintrachtu Frankfurt. Tým v pondělním zápase povede Ray Lewington, jeden z asistentů.

Co: Everton FC – Crystal Palace FC, 25. kolo Premier League
Kdy: 19. 1. 2024 od 21:00
Kde: Goodison Park – Goodison Road, Liverpool, L4 4EL (kapacita: 39 414)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ sport, komentuje Michal Micka
Rozhodčí: Paul Tierney – Lee Betts, Simon Long  Čtvrtý rozhodčí: Tony Harrington
Videorozhodčí: Stuart Attwell  Asistent videorozhodčího: Dan Cook