Podle agenta Arteta neodejde

19/02/2010 0 Od Riči

Artetův fotbalový agent rázně odmítl všechny spekulace, podle nichž by měl jeho klient v létě odejít z Evertonu. Španěl je prý v klubu šťastný, a tak nemá důvod nikam přestupovat.

Španělský mozek hry působí na Goodison Parku od roku 2005, kdy nejprve přišel na hostování ze Realu Sociedad a posléze byl i Evertonem koupen. Ihned po přestupu se stal miláčkem fanoušků Toffees, což platí i dodnes. Ti by proto byli Mikkyho odchodem velmi zklamaní, smutnit ale nemusejí. I když se v médiích uvažovalo o Artetově přesunu do Arsenalu, kde by měl nahradit odchazejícího kapitána Cesca Fabregase, nebo byl osmadvacetiletý záložník dokonce spojován s Manchester United.

Všechny spekulace ale popřel hráčův agent Inaki Ibanez, podle něhož se Arteta v Evertonu už zabydlel a odcházet tak nehodlá: „Noviny vždy píší spousty věcí, Mikel má ženu a dítě je velmi šťastný v Liverpoolu.“

Původem baskický rodák se dostal do Evertonu přes Barcelonu, Paris St. Germain, Rangers a Real Sociedad. Na Goodison Parku má smlouvu ještě na dva roky.

Mezitím svoji smlouvu prodloužil až do roku 2014 talentovaný bek Seamus Coleman, který tak napodobil Tima Cahilla. V blízké budoucnosti by ještě měli podepsat nové kontrakty Leighton Baines a Jack Rodwell. Situace okolo Stevena Pienaar je zatím nejasná, avšak větší šance se přikláněji k faktu, že Jihoafričan zůstane v Evertonu i příští sezónu a navíc vše potvrdí vylepšenou smlouvu.