Wolverhampton – Everton 0:0

27/03/2010 0 Od Meňa

Návrat zpět do reality, a to pořádně frustrující. Na Molineux Stadium si dnes Everton uspořádal festival zahozených šancí a musel se spokojit s bodem.

Za zbytečnou ztrátou bodů lze zčásti určitě hledat absenci Mikela Artety, který si z minulého zápasu odnesl lehčí poranění třísel, a tak do utkání preventivně nenaskočil. Do základní jedenáctky se tak dostal Jack Rodwell, žádným jiným způsobem se pak sestava nezměnila.

Střelecké příležitosti si Everton vypracovával od samotného začátku. Pohledná akce, na jejímž konci se po Pienaarově přihrávce ocitnul v jasné gólovce aktivní Leon Osman, však skončila na noze brankáře Wolves, Marcuse Hahnemanna. Záložník Toffees hrál ústřední roli i v další akci, tentokrát již z obtížnější pozice bránu minul.

A nejinak tomu bylo v podání Osmana i do třetice. V patnácté minutě jej uvolnil Jack Rodwell, nicméně zblokovanou střelu Hahnemann bez potíží uklidnil. První náznak od domácích pak přišel o dvě minuty později, kdy nepřesně střílel Ronald Zubar.

Brzy bylo ovšem znovu rušno ve vápně Wolverhamptonu. Z voleje nejdříve vypálil Leighton Baines a střeleckou smůlu Evertonu poté podtrhl Louis Saha, jehož nádherná rána z 25 metrů orazítkovala břevno. Náprava se v poslední šanci prvního poločasu nepovedla ani Timu Cahillovi, když z těžké pozice z první vypálil vysoko nad.

Do druhého dějství Toffees vkročili stejným způsobem, který charakterizoval i začátek zápasu, tedy aktivně s následným množstvím šancí. Pozornost Hahnemanna nejprve otestoval Jack Rodwell, avšak jedna z největších šancí utkání přišla o několik okamžiků později. Přesný centr Leona Osmana našel hlavu Louise Sahy, jenže Francouz ve skvělé příležitosti hlavičkoval nad. O slovo se posléze přihlásili i domácí, Matt Jarvis ovšem se svým pokusem neuspěl.

Wolves se snažili i nadále, ale Kevin Foley ani Zubar skóre změnit nedokázali. V závěrečné dvacetiminutovce David Moyes oživil útok příchodem Yakubua, byl to však Osman, komu se povedlo zazdít další šanci. Málo razantní volejí se koncem zápasu ještě prezentoval Steven Pienaar a zblokovaná střela Goslinga z nastaveného času definitivně stvrdila dělbu bodů. Blues tak nedokázali využít množství jasných šancí a náskok Aston Villy stáhli na dva body, ačkoliv i díky debaklu právě Villans, se již mohli vyhřívat na sedmé pozici…

Wolverhampton: Hahnemann, Zubar, Berra, Elokobi, Berra, Foley, Mancienne (69. Guediourra), Henry, Jones, Jarvis (90. Ward), Doyle (90. Iwelumo)

Everton: Howard, Neville, Jagielka, Distin, Baines, Osman (82. Gosling), Rodwell (87. Bilyaletdinov), Heitinga, Cahill, Pienaar, Saha (75. Yakubu)

Hodnocení hráčů: Howard 6, Neville 6, Jagielka 7, Distin 7, Baines 7, Osman 7, Rodwell 7, Heitinga 7, Cahill 6, Pienaar 6, Saha 6

Žluté karty: Jones – Pienaar

Držení míče: 50% – 50%

Střely na bránu: 1-14

Střely mimo bránu: 8-8

Rohové kopy: 3-7

Fauly: 14-12