Gosling mimo hru na devět měsíců

31/03/2010 0 Od Meňa

Je tohle vůbec normální? Evertonu zase přibyl další hráč, kterého čeká díky přetrhaným kolenním vazům předlouhá pauza. Smůlu si tentokrát vybral Dan Gosling.

Dvacetiletý univerzální mladík si zranění přivodil v posledním zápase proti Wolverhamptonu. V posledních minutách se srazil s brankářem Marcusem Hahnemannem, ovšem zprvu jeho potíže nevypadaly vážně, utkání dokonce dohrál. Přesto se Gosling podrobil důkladnému lékařskému vyšetření a diagnóza zní povědomě – 9 měsíců bez fotbalu. „Dan si přetrhl křížový kolenní vaz a bohužel nám bude chybět přibližně třičtvrtě roku,“ potvrdil klubový lékař, Mick Rathbone.

„Jsem velmi zklamaný. Dan u nás dělal dobrý progres a těšíme se, že bude zpátky co nejdříve to půjde,“ říká David Moyes, který tak po roce musí zkousnout překážku v obdobě stejného zranění, které si loni v dubnu přivodil Phil Jagielka.

Zdravotní trable však pronásledují vícero hráčů Toffees a bohužel nepřekvapí, že druhým, znovu marodícím mladíkem je James Vaughan. Jednadvacetiletý útočník se před několika týdny připojil k Leicesteru City, kam odešel na hostování do konce sezony. Ve svém debutu odehrál Vaughan půl hodiny ve vítězném zápase Foxes nad Cardiffem, ovšem od onoho zápasu na další akci jen čeká.

„James má potíže s žaludkem a k tomu ho ještě zlobí některé další nepříjemnosti a pro zápasy není připravený,“ informuje asistent manažera Leicesteru Nigela Pearsona, Craig Shakespeare. „Nechceme riskovat něco, čeho zatím není schopen. Jeho stav moniturujeme každý den. Je frustrovaný, ale snažíme se, aby nepropadal skepsi. Chce se prosadit.“