Billy: Potřebujeme pětkrát vyhrát

05/04/2010 0 Od Riči

Podle Dinyara Bilyaletdinova by měl Everton vyhrát všech pět posledních zápasů letošní Premier League a kvalifikovat se do pohárové Evropy.

Po tom, co se Everton dokázal obdivuhodně zvednout ze šedého průměru, jevil se jako velmi vážný adept na umístění zaručující evropské poháry v tabulce Premiership.

Bohužel dvě po sobě jdoucí remízy s Wolves a s West Hamem tyto plány přibrzdily a Toffees tak budou muset zase útočit ze zadní pozice. V současnosti se nacházejí na osmém místě pět bodů za šestým Liverpool a čtyři body za sedmou Aston Villou, která má ale ještě zápas k dobru.

Utkání pro Aston Ville příští středu tak může velmi napovědět o ambicích Evertonu, což si samozřejmě uvědomuje i Bilyaletdinov: „Už podruhé za sebou jsme získali jenom jeden bod, to je málo, abychom se dostali do Top 5. Potřebujeme ještě pět výher a možná se to podaří.

Utkání proti Ville bude dvojnásobně důležité, musíme ho vyhrát. Musíme hrát jak nejlépe umíme, poté by to mohlo vyjít. Musíme věřit, protože s našimi dobrými hráči na to máme.

Nyní potřebujeme pár dní odpočinku, okouknout doma pár zápasů v televizi, teprve potom se můžeme začít připravovat na souboj s Aston Villou. Věříme v hraní evropského fotbalu v příští sezóně. Ani nechci pomyslet na to, kdyby se nám to nepodařilo. Jsem přesvědčen, že jsme toho schopni,“ řekl ruský ofenzivní reprezentant.

„Billy“ v zápase proti Hammers vstřelil branku, i přesto pochopitelně nebyl spokojen, protože jeho pátá letošní trefa v Premier League neznamenala vítězství.

„Sice jsem dal gól, ale nejsem šťastný, máme totiž z tohoto zápasu jenom bod. To není příliš dobré. Nezvládli jsme konec zápasu, chyba po druhé vstřelené brance byla fatální, to je ale fotbal.

Proti Hammers jsme nebyli přesvědčiví v přechodové fázi, tato naše forma by měla přinášet lepší výsledky. Musíme zabodovat proti Ville.“

Bilyaletdinov přišel do Evertonu v létě z ruského Lokomotivu Moskva. A jelikož ruská liga začíná v březnu a končí v listopadu, nezná typickou letní přestávku, jaká je například v Anglii. I přes náročný program, má ale Billy na kontě už šest soutěžních gólů ve své první sezóně za Everton.

„Pro mě je toto jedna z nejlepších sezón v mém životě, nastřílel jsem v ní na moje poměry docela dost branek. Hraju v kuse v podstatě už rok a půl, což je pro mě velmi úchvatné. Jsem ale rád za každou minutu na hřišti v dresu toho klubu,“ nechal se slyšet Bilyaletdinov.