Yakova budoucnost je u nás, přesvědčuje Moyes

06/04/2010 0 Od Riči

David Moyes vyvrátil spekulace o letním odchodu Yakubua, podle manažera je Yakova budoucnost na Goodison Parku. Spolu se Sahou jsou prý špičkoví útočníci.

Yakubu si v listopadu roku 2008 vážně poranil Achillovu šlachu, zranění ho vyřadilo až do září minulého roku. Od té doby stihl Yakubu nastřílet jen pět soutěžních branek, což je na kanonýra, který se ve své první sezóně v dresu Toffees (2007/08) stal nejúspěšnějším střelcem Evertonu od roku 1992, kdy dal Peter Beardsley 20 branek za sezonu – Yakubu jich dokázal dát 21, velmi špatná vizitka.

Proto se začaly množit spekulace, že Yak, jenž přišel do Evertonu z Middlesbrough za 11,25 milionů liber, v létě opustí Goodison Park. David Moyes to ale popřel: „Yak je bojovník a jeho budoucnost je zde. Má za sebou těžký rok, v němž bojoval se zraněnou Achillovkou. Dostat se zpět z takového zranění není snadné. Yak trénuje tvrdě, aby se dostal zpátky do své kondice a my mu chceme dát šanci dostat se tam, kde byl před svým zraněním.

Yakubu se v tréninku prezentuje v dobrém světle, když ještě začne střílet branky, tak se mu bude dařit více. Střílení branek na něj působí jako živá voda. V posledních 18 měsících šel s formou trochu dolů, protože měl zranění.

Pověděl jsem hráčům, aby byli před brankou soupeře více hladoví. To splňují kanonýři, ti ale stojí velké peníze a Everton nemůže v tomto konkurovat velkým klubům. Zaplatit velké peníze za jednoho hráče si nemůžeme dovolit. My máme ovšem Louise Sahu a Yakubua, kteří mají potřebnou kvalitu a střílejí branky, jež potřebujeme,“ prozradil Moyes.